Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag møtes gjengrivalene i retten

B-gjengen og Young Guns må svare for slagsmål utenfor Oslo tinghus, og Yassir Rasool må ut av tiltalebenken i sin egen sak og i vitneboksen mot Young Guns-fiendene.

BRÅK UTENFOR RETTEN: Her snakker flere B-gjengmedlemmer med politiet og statsadvokt Svein Holden, etter at personer fra Young Guns og B-gjengen barket sammen utenfor Borgarting lagmannsrett. Foto: Dagbladet
BRÅK UTENFOR RETTEN: Her snakker flere B-gjengmedlemmer med politiet og statsadvokt Svein Holden, etter at personer fra Young Guns og B-gjengen barket sammen utenfor Borgarting lagmannsrett. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): For tiden sitter flere medlemmer av de rivaliserende gjengene Young Guns og B-gjengen i hver sin rettssal i Oslo tinghus. 10 personer politiet mener tilhører Young Guns sitter for tiden tiltalt i Oslo tingrett for vold, narkotika og våpenbessitelse. Politiet har tiltalt flere av personene etter loven om organisert kriminalitet, den såkalte «mafiaparagrafen».

Like borti gata, i Borgarting lagmannsrett, sitter store deler av Rasool-familien, som politiet mener er tilknyttet B-gjengen, der ankesaken om den såkalte hvitvaksingsaken foregår.

I dag barker de to gjengene sammen i Oslo tingrett. Flere personer tilknyttet B-gjengen må møte som vitner. Blant disse er Yassir Rasool som må seg veien fra tiltalebenken i lagmannsretten og opp til «Young Guns-salen» i tingretten.

Åtte pågrepet i gjengslagsmål
Rasool og to andre B-gjengmedlemmer skal vitne etter at fiendeskapet gjengene i mellom kom direkte til uttrykk utenfor Borgarting lagmannsrett i mai i år, da et sentralt B-gjengmedlem vitnet i saken mot det drapsforsøktiltalte Young Guns-medlemmet Alex Fuica.

En rekke medlemmer av både B-gjengen og Young Guns møtte opp som tilhørere, og i en pause ble det et voldelig sammenstøt mellom gjengfiendene.

Totalt åtte personer ble pågrepet: Fire fra Young Guns og fire fra B-gjengen.

De fire Young Guns-mennene er nå tiltalt for å ha truet fire av B-gjengmedlemmene, blant annet Yassir Rasool, med pistol utenfor advokatkontoret til Fridtjof Feydt og Christine Hamborgstrøm, som ligger i umiddelbar nærhet til rettslokalene. Feydt og Hamborgstrøm var forsvarere i den aktuelle saken.

En av dem, en 23 år gammel mann, skal ha gjennomført avtrekk, angivelig for å vise at han var klar for å skyte mennene om nødvendig. Etter den angivelige trusselepisoden gikk de fire opp på advokatkontoret. Der ble de pågrepet og politiet fant til slutt pistolen i en blomsterpotte.

Ingen av B-gjengmedlemmene er blitt tiltalt etter bråket, til tross for at politiet beslagla en hammer, balltrær og en øks i en bil som ifølge politiet ble disponert av B-gjengmedlemmer i forbindelse med bråket.

Styrker sikkerheten
Sikkerheten rundt Oslo tinghus er skjerpet og Oslo-politiets gjengprosjekt er på tå hev rundt tinghuset i Oslo sentrum i dag, får Dagbladet opplyst.

- Vi mener denne saken etablerer frontene mellom disse to gjengene. Det har vært en konflikt mellom dem i lang tid. Episoden de skal møtes om i dag, viser at denne konflikten fortsatt er gjeldende, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan, som er aktor i Young Guns-saken.

Han mener saken er spesiell. Å behandle en rettssak som gjelder bråk i forbindelse med et annet rettsmøte, har han ikke opplevd tidligere.

- Det er en ordinær straffesak med innledningsforedrag og der de tiltalte må forklare seg. Uten å forhåndsprosedere saken mener vi at denne saken er med på å belyse at disse personene til et organisert kriminelt nettverk, slik vi mener, sier Sætnan.

Ny gjengrapport
Young Guns og B-gjengen har vært bitre rivaler i Oslos underverden, spesielt etter skyteepisoden på Aker Brygge sommeren 2006, der en av de daværende lederne av Young Guns og Young Guns-medlemmet Alex Fuica ble skutt av to B-gjengmedlemmer.

A-gjengen, som er samlet rundt tre brødre, samarbeidet tidligere tett med Young Guns. Den tidligere A-gjengen er nå i praksis en del av B-gjengen, noe som har bidratt til å redusere Young Guns makt i Oslos underverden.

I en rapport om gjengmiljøet i Oslo fra juni i år, skriver Oslopolitiets gjengprosjekt at 25-30 personer i dag utgjør den indre kjernen i B-gjengmiljøet. Disse er knyttet opp til flere sentrale familier og brødre. I tillegg har gjengen et stort og ukjent antall løpegutter og stråmenn.

PÅGREPET: Her blir to av Young Guns-mennene pågrepet utenfor advokatkontoret, der en av dem ifølge tiltalen truet fire B-gjengmedlemmer med pistol. Foto: Dagbladet
PÅGREPET: Her blir to av Young Guns-mennene pågrepet utenfor advokatkontoret, der en av dem ifølge tiltalen truet fire B-gjengmedlemmer med pistol. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media