FORTSATT STREIK:  Bjørn Kjos har tidligere fortalt at han har mareritt om natten på grunn av arbeidskonflikten med pilotene i Norwegian. Nå går streiken inn i sitt ellevte døgn.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORTSATT STREIK: Bjørn Kjos har tidligere fortalt at han har mareritt om natten på grunn av arbeidskonflikten med pilotene i Norwegian. Nå går streiken inn i sitt ellevte døgn. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

I dag rammes 20 000 passasjerer: Har ikke klart å løse streikefloka i Norwegian

Partene avsluttet samtalene sent i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elleve dager, rundt 200 000 passasjerer rammet og fortsatt ingen løsning. Nå tirsdag morgen så har partene fortsatt ikke blitt enige om hvordan de skal løse streikefloka.

Det til tross for at et nytt forslag ble lagt fram i går kveld.

- Dialogen ble avsluttet sent i går kveld, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagbladet.

- Vi har ikke fått noen nye signaler på siden sent i går kveld. Da ble det lagt fram et nytt forslag, og så er det opp til partene å vurdere dette, sier pressekontakt Johan Bisgaard i Norwegian til Dagbladet.

Kan de som skal ut og fly med Norwegian håpe på at de kommer seg av gårde i dag?

- Nå må vi se om det finnes en løsning eller ikke. Det er vanskelig å si nå. Det vil ta noe tid før alle flyene er på plass, sier Bisgaard.
20 000 rammes i dag I går våknet partene med optimisme, i alle fall litt. Norwegian sa at de hadde håp om en løsning så lenge forhandlingene pågikk. Parat sa at de kom nærmere en løsning for hver dag som gikk.

Men så foreslo Norwegian frivillig lønnsnemnd, Parat og YS sa nei og stemningen kjølnet. I dag rammes 20 000 reisende av streiken.

- Igjen er det innenrikstrafikken som rammes hardest.  Så godt som alle norske og svenske innenriksflygninger blir innstilt, mens et begrenset antall innenriksflygninger i Danmark blir gjennomført, skriver Norwegian i en pressemelding.

Nytt forslag lagt på bordet I går kveld ble et nytt forslag lagt på bordet. Verken Norwegian eller Parat ønsker å bekrefte om partene starter opp forhandlinger på morgenkvisten tirsdag.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik bekrefter i overfor Dagbladet at de ikke har forhandlet i natt.

- Det har ikke vært kontakt i natt, sier hun til Dagbladet.

Også Parats kommunikasjonssjef bekrefter at det er «intet nytt».

Nytt forslag på bordet Det nye forslaget som ble lagt fram i går kveld ble jobbet fram av partenes advokater - både Parats og Norwegians.

Mandag kveld ble et nytt forslag lagt fram, i en rekke av forslag. Det ble utarbeidet i samarbeid av advokatene hos Norwegian og Parat og vurdert av ledelsen i Norwegian og de streikende flygerne.

- Alle lekasjer til mediene om progresjon og realiteter i de forhandlingene som nå pågår, bidrar bare til å skape støy og forstyrre det skjøre tillitsforholdet som partene er avhengig av for å kunne finne gode løsninger til beste både for ansatte, ledelse og passasjerer. Det er ingen tjent med, skriver kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat til Dagbladet.

Pilotene som streiker er ansatt i datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) og gikk ut i streik med krav om en bindende arbeidsavtale med morselskapet Norwegian Air Shuttle. Dette har Norwegian den siste uken nektet å gå med på.

De har imidlertid ha lagt et forslag på bordet hvor pilotenes arbeidsforhold, samt lønns- og arbeidsvilkår, garanteres i tre år. Parat synes derimot at forslaget hadde for mange hull og forbehold.

Følgende flygninger skal etter planen gå som normalt i dag:
• Fly til og fra Storbritannia med flightnummer DY2400 til DY2900
• Fly til og fra Spania med flightnummer DY5100 til DY5598
• Fly til og fra Finland med flightnummer DY5599 til 5999
• Fly til og fra USA og Thailand med flightnummer DY7001 til DY7999