I dag rives gjerdene - terrorgata åpner igjen

Men bare for fotgjengere og syklister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra fredag ettermiddag er Akersgata åpen igjen i full bredde for første gang siden bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet 22. juli i fjor.

De siste månedene har det ene fortauet vært åpent for fotgjengere og syklister. Men det er fortsatt bare gående og syklende som får bruke den terrorrammede gata selv om den gjenoppstår i full bredde.

En arbeidsgruppe nedatt av Forbruker- og administrasjonsdepartementet har bestemt at 37-bussen og andre biler, busser og motoriserte kjøretøy fortsatt må bruke etablerte omkjøringer av sikkerhetshensyn.

Rivingen av av de 3,6 meter gjerdene i Akersgata startet i formiddag.

- Ikke fare - Vi er nå ferdige med oppryddingsarbeidene i høyblokka. Det er ikke lenger fare for at gjenstander skal falle ned og dermed ikke behov for gjerdene lenger, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til Dagbladet.

Statsbygg setter opp nye gjerder tett mot høyblokka og Y-blokka slik at også plassen foran - Johan Nygaardsvolds plass - blir åpen for åpen for publikum.

Statsråd Rigmor Aaserud opplyste til Dagbladet forrige uke at regjeringen tidligst bestemmer til jul om høyblokka skal rives eller gjenoppbygges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer