I dag setter de København i brann

Antikapitalister og bråkmakere planlegger gateslag under klimatoppmøtet i dag, men 6500 politifolk er klare til å pågripe hundrevis.

VENTER BRÅK: I går gikk det relativt rolig for seg i København. Likevel ble rundt 70 personer pågrepet. I ddag er det ventet langt vanskeligere forholt for politiet, som her sluser demonstrantene inn på Dronning Loises bro. Foto: Torbjørn Grønning
VENTER BRÅK: I går gikk det relativt rolig for seg i København. Likevel ble rundt 70 personer pågrepet. I ddag er det ventet langt vanskeligere forholt for politiet, som her sluser demonstrantene inn på Dronning Loises bro. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN (Dagbladet): I går ble om lag 70 «miljøaktivister», blant dem tre nordmenn, pågrepet under en demonstrasjon i København, men det var bare et forvarsel på hva politiet har i vente i dag.

Rundt 50 000 er ventet i gatene, hvorav et betydelig antall vil slåss med politiet.

- Vi vil selvfølgelig være massivt til stede, men hva strategien er kan jeg ikke si noe om. Vi ser dagens aksjon som enn opptakt til den store «Never Trust a COP»-demonstrasjonen i morgen, uttalte en talsmann for politiet til Ekstra Bladet i går.

Sabotasjeaksjoner, brennende biler, gateslag og storming av kongressenteret der Obama, Stoltenberg og andre statsledere skal samles, er målet til noen av gruppene som nå er på plass for å aksjonere mot klimatoppmøtet.De har dratt til København for å «drepe systemet» og erklærer «krig mot kapitalisme».

Mange tilreisendeDet er ventet at flere tusen tilreisende, blant dem også nordmenn, vil delta i aksjonene, som starter for alvor i dag.

I mange måneder har aktivister blitt oppildnet i planleggingsmøter og via ulike websider der politihatet står sterkt, og på løpesedler erklærer de 15 bedrifter som legitime mål, blant dem McDonalds, Deloitte og Shell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer