- I dag skal jeg fortelle mye mer om brannen

Den danske skipsinspektøren som hevder han har løsningen på «Scandinavian Star»-katastrofen, møter Stortingets granskingskommisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den pensjonerte danske skipsinspektøren Flemming Thue Jensen skal mandag møte den stortingsoppnevnte granskingskommisjonen, som innen 2017 skal prøve å finne ut mer hva som skjedde da 159 mennesker mistet livet i «Scandinavian Star»-brannen for snart 26 år.

Flemming Thue Jensen var blant de første fagfolkene om bord etter katastrofebrannen. Han ble pensjonist for et halvt år siden, men har først denne helgen gått ut offentlig med den klare analysen han har gjort av hvem som sto bak dødsbrannen.

- Det var to av mannskapet som sto bak. Jeg vet hvem de er, og jeg vet hvem som er hovedmannen. Det er ikke min oppgave å gå ut med navnene, sa den tidligere skipsinspektøren til den danske avisa Politiken og norsk TV 2 lørdag.

På en en pressekonferanse i Oslo søndag sa han at han gjerne kunne forklare for den nylig opprettede stortingskommisjonen og i en eventuelt rettssak.

Den ene er død Men han vil ikke la seg avhøre av norsk politi, som han ikke har tillit til etter det han har sett av forsøkene på å oppklare ansvaret i løpet av de mange årene som er godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer