I dag skal retten reise ut til åstedene

Befaring på de tre omtalte stedene i Sigrid-saken.

I TINGRETTEN: I dag vil alle aktørene i Sigrid-saken forlate Oslo Tingrett og reise ut og se med egne øyne de tre mest omtalte stedene i Sigrid-saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I TINGRETTEN: I dag vil alle aktørene i Sigrid-saken forlate Oslo Tingrett og reise ut og se med egne øyne de tre mest omtalte stedene i Sigrid-saken. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele rettsoppgjøret etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne dreier seg om hendelser som skjedde på tre ulike steder:

• ved barnehagen på Østensjø hvor hun forsvant natt til 5. august i fjor
• låven på Bryn hvor påtalemyndigheten mener hun ble drept, 
• på verkstedtomta i Tømteveien på Kolbotn hvor hun ble funnet innpakket og død 3. september.

I dag vil Oslo tingrett bli flyttet rundt til disse tre stedene for at rettens medlemmer selv skal få se og føle stedene det er så mye snakk om.

Hele dagen er satt av til befaringen. Også pressen skal følge befaringen og blant annet være med inn i den såkalte låven, den store trebygningen etter Kristiania Teglsteinsverk, hvor den tiltalte gjennom flere år har hatt tilhold når han har vært i Oslo.

Innerst i den 60 meter dype bygningen bodde han i en campingvogn, eid av den 65 år gamle kameraten som også var siktet i saken fram til i vinter.

I går hørte retten politioverbetjent Arvid Bjelkåsen fortelle hvordan spor etter blod fra Sigrid vitnet om at hun var blitt påført vold inne i vogna. Det var derimot ikke funnet noen spor av at hun ble fraktet inn eller ut av bygningen. Rettsmedisiner Per Hoff Olsen, som vitnet senere samme dag, fortalte at den døde var pakket inn i dyne, et telt, et laken og flere plastposer og stroppet sammen av flere lasteremmer.

Bylten veide 77 kg, noe som ble oppfattet som mye å håndtere for tiltalte som har et uttrykt ryggproblem. Dette ble likevel imøtegått av Bjelkåsen som opplyste retten om det blant en mengde gjenstander og rot, også var flere ting en kunne bruke til å trille ting med inne i låven, blant annet en rullestol og et trillebord.

(NTB)

ANTATT DRAPSÅSTED: I denne campingvogna i en lagerhall på Bryn i Oslo mener politiet 38-Åringen drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Politiet
ANTATT DRAPSÅSTED: I denne campingvogna i en lagerhall på Bryn i Oslo mener politiet 38-Åringen drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Politiet Vis mer