- I dag skal vi også drikke øl. Vi vil ikke at livet skal forandres på grunn av terror

Belgierne markerer dagens terrorangrep.

TRIST DAG: - Det er en trist dag, men det er viktig å være sammen. Dette var en spontan samling for oss. Vi snakker sammen og er med hverandre. I dag skal vi også drikker øl. Vi vil ikke at livet skal forandres på grunn av terror, sier Alban De Fraipont, Martin Duruisseau og Ann Sophie Ansay. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet
TRIST DAG: - Det er en trist dag, men det er viktig å være sammen. Dette var en spontan samling for oss. Vi snakker sammen og er med hverandre. I dag skal vi også drikker øl. Vi vil ikke at livet skal forandres på grunn av terror, sier Alban De Fraipont, Martin Duruisseau og Ann Sophie Ansay. Foto: Jaques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL (Dagbladet):Minst 30 personer ble drept i angrepene mot flyplassen Zaventem og T-banestasjonen Maelbeek.

Det er stille i Brussels gater når klokka nærmer seg 22.00. I kveld er det ingen dunking fra barene. De vanligvis så livlige restaurantene er tomme.

Samtidig har befolkningen i Europas hovedstad bestemt seg. De vil vise at de ikke er redde.

- Ikke som Paris - Vi er her for å være sammen. Vi gjør det mot terror og hat. Vi er ikke redde for å gå ut, sier Riet Dhont og Lou Callewaurt til Dagbladet.

De bor bare hundre meter fra Place de la Bourse - børsplassen der hundrevis har samlet seg i kveld. Nasjonalsangen bryter sporadisk ut blant lys- og blomsterhavet.

- Det er bedre nå enn etter angrepene i Paris 13. november. Da var det ingen i gatene. På radioen sa de at folk måtte holde seg hjemme, og det ble de. Nå har folk vært her hele dagen, sier de to.

Selv ble ingen de kjente skadd i dagens angrep, men for paret ble det en skremmende opplevelse.

- Barnebarnet vårt tok også den T-banen. Tenk på alle barna som reiste på skolen, sier de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer