I dag skulle Musharraf ha gått av

Men presidenten blir sittende, mens opposisjonen samler seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 15.november er dagen da president Pervez Musharraf skulle ha gått av som president, samtidig som skulle det ha vært valgt nytt parlament, skriver AP.

I stedet la presidenten og hans medarbeidere siste hånd på sitt forretningsminesterium, altså en midlertidig regjering. Den skal styre landet fra til valget i januar.

Presidentmandatet utløper i dag, men Musharraf har forlenget perioden ved å erklære at Pakistan befinner seg i en unntakstilstand.

Fiender blir venner

Mens Musharraf blir sittende, samler opposisjonen seg mot ham. Landets to største opposisjonsledere, Benazir Bhutto og Nawaz Sharif, har blitt enige om å kjempe sammen for at Pakistans president Pervez Musharraf går av, ifølge en kilde i Sharifs parti. Ifølge kilden ble de to tidligere rivalene enige om å legge uenigheter seg imellom til side og danne en «felles front» mot Musharraf i en telefonsamtale onsdag, skriver NTB.

Partiet til Bhutto bekrefter at de to opposisjonslederne har snakket sammen, men vil ikke kommentere innholdet i samtalen.

Sharif og Bhutto har begge vært statsministre og måtte gå i eksil på samme tid, hver for seg.

Trass i bittert uvennskap opprettet de en allianse i London i 2006, men denne brøt sammen da Bhutto innledet samtaler med president Pervez Musharraf om en avtale om maktdeling.

PASSER PÅ: Pakistansk politi holder vakt bak piggtrådgjerder, foran presidentens hus i Islamabad. Foto: AFP
PASSER PÅ: Pakistansk politi holder vakt bak piggtrådgjerder, foran presidentens hus i Islamabad. Foto: AFP Vis mer

Presses ut av allianse

Musharraf opplever ikke bare press fra opposisjonen. Det britiske samveldet har truet med å suspendere Pakistan fra alliansen, som består av 53 land som tidligere var britiske kolonier, dersom han ikke opphever unntakstilstanden innen 22. november.

Den sittende generalen og presidenten, lar seg imidlertid ikke presse.

- Jeg tar ikke imot ultimatum fra noen, sa han til AP i går.

President Musharraf sa i går at han vil trekke seg som forsvarssjef innen utgangen av november.

<B>PROTESTERER MOT HUSARREST</B>: En Bhutto-tilhenger ble tatt hånd om av politiet under demonstrasjoner i byen Larkana i går.
<B>BLIR PRESSET</B>: President Pervez Musharraf opplever stadig økende press fra opposisjonen.