Wara-saken

- I dag slapper de av sammen

Politiet har ikke bedt om nye avhør av Tor Mikkel Wara, opplyser Frp-politikerens advokat.

INGEN NYE AVHØR: Politiet har foreløpig ikke bedt om nye avhør av Tor Mikkel Wara, som i dag «slapper av» sammen med sin siktede samboer Laila Anita Bertheussen, ifølge hennes advokat. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
INGEN NYE AVHØR: Politiet har foreløpig ikke bedt om nye avhør av Tor Mikkel Wara, som i dag «slapper av» sammen med sin siktede samboer Laila Anita Bertheussen, ifølge hennes advokat. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Forsvareren til Tor Mikkel Wara sier politiet ikke har bedt om nye avhør i saken.

I dag slapper Wara av sammen med sin siktede samboer Laila Anita Bertheussen, opplyser advokat John Christian Elden til DN. Han representerer Bertheussen.

- I dag slapper de av sammen. Politiet har ikke bedt om ytterligere avhør, og vi regner med de følger opp de spor og opplysninger hun kom med i avhør slik at gjerningsmann kan finnes og saken løses. Om hun kan bidra med mer stiller hun selvsagt opp, sier Elden til avisa.

DETTE ER SAKEN: Siden desember skal justisminister Tor Mikkel Wara ha opplevd flere truende hendelser ved han og samboerens hjem i Oslo. Her får du en oppsummering av alle hendelsene. Vis mer

-Ivaretar henne

Til Dagbladet sier advokat John Christian Elden at Wara har tatt permisjon for å ivareta sin samboer.

- Det er en enorm belastning å bli uskyldig anklaget for lovbrudd i all offentlighet, men hun har selvsagt nå, som før og fremover, gitt alle opplysninger hun har til politiet slik at de kan oppklare saken, sier Elden.

- Hva er Bertheussen konfrontert med av PST?

- Hun er forklart at mistanken mot henne er bygget på indisier som hun har kunnet forklare seg om. Deretter ble hun løslatt, sier Elden.

- Hva har PST beslaglagt hjemme hos justisminister Tor Mikkel Wara og hans samboer Laila Anita Bertheussen?

- Vi har bedt om oversikt over beslagene. PST har jo i embetes medfør full oversikt over hva som er i justisministerens hus uansett, og kan få tilgang til det de ønsker så lenge de behandler det i samsvar med sikkerhetsloven, sier Elden til Dagbladet.

Nekter straffskyld

Klokka 16 torsdag kom nyheten om at justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha satt fyr på familiens bil natt til søndag. Hun er siktet for å foreta noe som vekker mistanke om at en straffbar handling er begått uten at den er det.

SIKTET: Justisministerens kone Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha startet en brann i familiens bil natt til søndag. Hennes og ektemann Tor Mikkel Waras hjem i Oslo er blitt utsatt for flere trusler siden desember. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Laila Anita Bertheussen (54), ble i går pågrepet av politiet og satt i avhør med PST til langt ut på kvelden. Hun nekter straffskyld i siktelsen mot seg, og mener politiet er på et blindspor.

I går fortalte Elden til Dagbladet at hans klient Bertheussen nekter straffskyld i saken.

- Jeg har hatt en lengre samtale med min klient etter avhør. Hun er meget bestemt på at politiet er på blindspor. Hun har svart på alle spørsmål og gitt PST tilgang til alle opplysninger for å belyse sin uskyld, sier Elden til Dagbladet.

Sjokket

Så seint som tirsdag kommenterte Wara attentatene og truslene mot seg og familien overfor pressen i Stortinget. Han sa at familien prøvde å leve så normalt som mulig.

BILBRANN: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) meldte tirsdag at de ser på anslagene mot justisminister Tor Mikkel Wara og hans eiendom som alvorlige. Reporter: Jørgen Gilbrant. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

To dager seinere fikk han selv sjokkbeskjeden av statsminister Erna Solberg på hennes kontor. Finansminister Siv Jensen var også til stede under møtet.

Ifølge Dagbladets kilder skal ikke Jensen ha hatt noen aning om hva som var i ferd med å skje da hun satt fot på statsministerens kontor i går, hvor en tydelig preget Wara ba om permisjon.

Dagbladet oppdaterer saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer