I dag snakker Røkke om Tønne

Klokka 12 i dag vil Kjell Inge Røkke kommentere Tønne-saken offentlig for første gang. Dagbladet.no følger saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Hvordan Tore Tønne avslørte seg selv i Dagbladet

I dag er det styremøte i Aker Kværner, og etter at møtet er over skal Kjell Inge Røkke møte pressen.

Tidligere minister Tore Tønne opplyste i går at han trekker seg fra nestledervervet i styret etter medieomtalen saken har fått.

På møtet i formiddag vil styret bli informert om Kværners rolle i forbindelse med honorarene til Tønne.

Økokrim taus

Økokrim forholder seg taus om siktelsen mot Tønne.

- Vi har trolig ikke noe å komme med de nærmeste dagene, sier informasjonsrådgiver Siv Ellen Omland. Det eneste hun bekrefter er at etterforskningen fortsetter.

Økokrim etterforsker Tønne etter at Dagbladet avslørte at han i fjor mottok 1,5 millioner kroner i honorar fra Kjell Inge Røkke, via advokatfirmaet BA-HR. Tønne har også et utestående lån på 3 millioner kroner til Røkkes selskap Aker RGI.

Bakgrunnen for Økokrims siktelse er at Røkke-inntektene ikke framgår i fjorårets regnskap i Tønnes konsulentselskap, Tønne Consult.

Ifølge Dagens Næringsliv siktet Økokrim Tønne for flere dager siden. Tønne er ifølge avisen avhørt to ganger i saken og har opplyst at han ikke erkjenner straffskyld. Tønne skal ha sagt at inntektene ikke er bokført fordi det var knyttet stor usikkerhet til dem.

Røkke avhørt

Kjell Inge Røkke skal ha blitt avhørt om forholdet i forrige uke, men ønsker ikke å kommentere saken.

Også Røkkes nestkommanderende i Aker RGI-systemet, Olav Revhaug, har vært inne til avhør, og skal ha forklart seg om både lånet og honoraret til Tønne.

- Det er mye som kunne ha blitt sagt, men jeg velger å ikke kommentere denne saken, sier Revheim.

Tønne selv sendte fredag ut en pressemelding om Økokrims etterforskning.

- Slik denne saken har utviklet seg i mediene, er det forståelig at Økokrim foretar sine undersøkelser. Jeg har full tillit til Økokrims gjennomgang av saken og imøteser en rask avklaring. For øvrig vil jeg ikke kommentere saken så lenge Økokrim arbeider med den, sier Tønne i pressemeldingen.

(NTB)

<B>KVÆRNER-STYRET: Slik så styret i Kværner ut da de lot seg fotografere den 30. november i fjor. Fra venstre: Anders Eckhoff (BA-HR), Yngve Hågensen, Tore Tønne, styreformann Kjell Inge Røkke , Åsmund Knutsen, Rolf Utgård og Eldar Myhre. Helge Lund og Reidar Lund var ikke tilstede.