I dag står han skolerett for familien Porsche

Volkswagen-sjefen må overbevise hovedeieren om at han ikke visste om utslippsjukset.

MENS AKSJEKURSEN FORTSETTER Å RASE:  Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn (til venstre) sammen med Wolfgang Porsche, hvis familie er hovedeier i VAG (Volskwagen Audi Gruppe). I dag har de noe å prate om bak lukkede dører. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTB Scanpix.
MENS AKSJEKURSEN FORTSETTER Å RASE: Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn (til venstre) sammen med Wolfgang Porsche, hvis familie er hovedeier i VAG (Volskwagen Audi Gruppe). I dag har de noe å prate om bak lukkede dører. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn vil få anledning til å forsvare seg når et forretningsutvalg drøfter utslippsskandalen i et møte onsdag, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Et viktig spørsmål vil bli hvorvidt Winterkorn visste at det fantes et opplegg som skulle lure utslippsmyndigheter og kunder til å tro av Volkswagens dieselmotorer slipper ut mindre miljøgifter enn hva som er tilfelle, opplyser en ikke navngitt kilde til Bloomberg.

Motorene er installert i opptil elleve millioner biler verden over.

Winterkorns framtid i Volkswagen er avhengig av at han greier å overbevise en håndfull av selskapets mest sentrale aktører om at han ikke var klar over jukset.

Familien Porsche Blant dem er Wolfgang Porsche fra familien som har aksjemajoritet i VW, den mektige fagforeningslederen Bernd Osterloh, samt Stephan Weil, som i kraft av sin stilling som delstatsminister i Niedersachsen har en særskilt vetorett i selskapet.

Alle tre sitter i komiteen som møtes onsdag.

VWs aksjeverdi fortsatte å synke i morgentimene onsdag.

En halvtime etter åpning hadde kursen sunket med 8 prosent etter et fall på hele 18,6 prosent mandag og 19,8 prosent tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.