MENS AKSJEKURSEN FORTSETTER Å RASE:  Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn (til venstre) sammen med Wolfgang Porsche, hvis familie er hovedeier i VAG (Volskwagen Audi Gruppe). I dag har de noe å prate om bak lukkede dører. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTB Scanpix.
MENS AKSJEKURSEN FORTSETTER Å RASE: Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn (til venstre) sammen med Wolfgang Porsche, hvis familie er hovedeier i VAG (Volskwagen Audi Gruppe). I dag har de noe å prate om bak lukkede dører. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTB Scanpix.Vis mer

I dag står han skolerett for familien Porsche

Volkswagen-sjefen må overbevise hovedeieren om at han ikke visste om utslippsjukset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn vil få anledning til å forsvare seg når et forretningsutvalg drøfter utslippsskandalen i et møte onsdag, melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Et viktig spørsmål vil bli hvorvidt Winterkorn visste at det fantes et opplegg som skulle lure utslippsmyndigheter og kunder til å tro av Volkswagens dieselmotorer slipper ut mindre miljøgifter enn hva som er tilfelle, opplyser en ikke navngitt kilde til Bloomberg.

Motorene er installert i opptil elleve millioner biler verden over.

Winterkorns framtid i Volkswagen er avhengig av at han greier å overbevise en håndfull av selskapets mest sentrale aktører om at han ikke var klar over jukset.

Familien Porsche
Blant dem er Wolfgang Porsche fra familien som har aksjemajoritet i VW, den mektige fagforeningslederen Bernd Osterloh, samt Stephan Weil, som i kraft av sin stilling som delstatsminister i Niedersachsen har en særskilt vetorett i selskapet.

Alle tre sitter i komiteen som møtes onsdag.

VWs aksjeverdi fortsatte å synke i morgentimene onsdag.

En halvtime etter åpning hadde kursen sunket med 8 prosent etter et fall på hele 18,6 prosent mandag og 19,8 prosent tirsdag.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram