Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag starter ankesaken etter drapene på Vollheim gård

Gårdeieren har fått tilbud om dugnadshjelp for å få ryddet opp.

TILTALT FOR TO DRAP:  I dag starter ankesaken mot Berit Thorstensen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TILTALT FOR TO DRAP: I dag starter ankesaken mot Berit Thorstensen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): I dag starter ankesaken mot de fem som ble dømt for drapene på Vollheim gård i Søndre Land.
Det er satt av åtte uker til saken i Eidsivating lagmannsrett på Hamar.

Senket i brønnen
I tingretten ble Knut Arne Thorstensen (35), storesøster Berit Thorstensen (53) og hennes ekskjæreste Ronny Kjeldsen (44).
I begynnelsen av november 2006 satte Knut Arne Thorstensen en heroinsprøyte i armen på Aarstad.

Planen var å etterlate ham i et ubebodd hus like ved Vollheim gård i Søndre Land. Men i stedet ble Aarstad dumpet i en brønn på Vollheim gård.

Foto: Jacques Hvistendahl
Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Ifølge tiltalen ble det kastet blant annet traktorkjetting, en eller to vaskemaskiner, en eller to gressklippere samt masse annet skrot over liket. Aarstad ble funnet av politiet 23. januar 2008.

Skutt på låven
Noen uker tidligere, ble det funnet et annet lik på låven på gården. Dette var Ragnar B. Abrahamsen. Han ble skutt med rifle 28. desember 2007 av Ole Kristian Bjørnsen (32).

DØDENS BRØNN:  I denne brønnen på Vollheim gård i Søndre Land ble Jan Petter Aarstad dumpet etter først å ha blitt injisert med en overdose heroin. Aarstad kan ha ligget i brønnen siden 2006, Han ble funnet i februar i fjor.
DØDENS BRØNN: I denne brønnen på Vollheim gård i Søndre Land ble Jan Petter Aarstad dumpet etter først å ha blitt injisert med en overdose heroin. Aarstad kan ha ligget i brønnen siden 2006, Han ble funnet i februar i fjor. Vis mer

Søsknene Thorstensen og Knut Keiko Rønningen Kaasastul (32) ble dømt for dette drapet sammen med Bjørnsen, eller Lucky som han ble kalt.

Disse fire ble også dømt for to grove ran som skjedde i desember 2007.

I dag starter ankesaken etter drapene på Vollheim gård

Berit Thorstensen ble også dømt for trygdesvindel, fordi hun mottok Aarstads trygd på sin konto i over ett år etter at han døde. Den 53 år gamle kvinnen meldte aldri i fra om at den tidligere beboeren på gården var død.

Nekter
Selv har hun hele tiden nektet plent for å ha noe med det hele å gjøre, på tross av at aktor mente hun var pådriver for drapene og flere ran. Hun ble stemplet som «sjefen på gården» av media og aktor i tingretten.

- Jeg var stort sett alene på gården. De andre kom og gikk som de ville, så da må jo jeg bli sjefen på gården, har hun sagt i et intervju med Dagbladet.

TILTALT:  Berit Thorstensens eks-kjæreste, Ronny Kjeldsen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
TILTALT: Berit Thorstensens eks-kjæreste, Ronny Kjeldsen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Etter at hun ble pågrepet i januar 2008 har gården stått tom. Den er falleferdig og full av skrot. Det har vært flere innbrudd etter at beboerne ble fengslet og eiendelene ligger strødd.

Fått tilbud om hjelp
Bjørn Vollheim, Berit Thorstensens ekskjæreste eier gården. Han vitnet i tingretten og vil trolig vitne i Eidsivating lagmannsrett.
Vollheim har fått tilbud om dugnadshjelp for å få ryddet opp på familiegården.

«Jeg har nå fått tilbud om dugnadshjelp, både fra naboer på vestsida og fra min egen hjemkommune. Videre har jeg hatt kontakt med kommunen i Søndre Land for å høre om de kan hjelpe til med containere og eventuelt mannskap. Ideen er å stille opp med god mat og at dugnadsgjengen skal kunne få plukke gjenstander som kan være av interesse for dem», skriver han på sin hjemmeside.

Dagbladet følger rettssaken i Eidsivating lagmannsrett.

Vis mer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling