- I dag starter et helt nytt liv

Knut Arild Hareide ble kjørt hjem i Dagrun Eriksens gamle Toyota.

TIL SENGS: Knut Arild Hareide ble kjørt hjem av Dagrun Eriksen i 02.30-tida. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
TIL SENGS: Knut Arild Hareide ble kjørt hjem av Dagrun Eriksen i 02.30-tida. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): KrF-leder Knut Arild Hareide ble nærmere 02.30 kjørt hjem av nestleder Dagrun Eriksen i hennes 98-modell Toyota Corolla.

- Jeg har liksom tenkt at 10. september så starter et helt nytt liv, men hvordan det blir vet jeg ikke. Dagrun, som er morgenfugl, har allerede tilbudt seg å ta det tidligste intervjuet klokka 06.30 i morgen, sier Hareide.

- Jeg fikser regjeringa før du våkner i morgen, jeg, sier hun.

 FORNØYD:  - Vi tar ikke av, og det har vi ingen grunn til heller. Men vi ser lyst på det, og ser at blant de små partiene er vi størst - iallfall akkurat nå, sier KrF-leder Knut Arild Hareide, her avbildet fra valgvaken på Posthallen til Stortinget i går kveld. Foto: Cicilie Andersen.
FORNØYD: - Vi tar ikke av, og det har vi ingen grunn til heller. Men vi ser lyst på det, og ser at blant de små partiene er vi størst - iallfall akkurat nå, sier KrF-leder Knut Arild Hareide, her avbildet fra valgvaken på Posthallen til Stortinget i går kveld. Foto: Cicilie Andersen. Vis mer

Vel hjemme så Hareide inn til barn og kone.

- Der lå det to jenter å sov, sier han etter å ha kikket inn døra.

Ifølge de siste prognosene får KrF ti mandater.

- Vi tar ikke av, og det har vi ingen grunn til heller. Men vi ser lyst på det, og ser at blant de små partiene er vi størst - iallfall akkurat nå, så nå gjelder det å sovne fort, sier Hareide.

Like før midnatt spaserte KrF-leder Knut Arild Hareide fra valgvaken på Posthallen til Stortinget, en gåtur på omtrent ti minutter, mens han småpratet med rådgiverne sine.

På Løvebakken ble han overfalt av presse fra både inn- og utland.

- Det blir neppe aktuelt å bli med i en regjering uten at Venstre også er med, sa Hareide, og la til:

- Vi blir med i en regjering om vi får innflytelse og gjennomslag for vår politikk. De fire partiene er forskjellige, men det er mye vi kan bli enige om, sa Hareide, som nå ser fram til å starte samarbeidsforhandlinger med Erna.

Hareide har hatt en hektisk valgkamp, men i løpet av valgdagen fikk han tid til en rask tur på tomta på Grefsen, der han og kona Lisa Maria bygger nytt hus. Stor var overraskelsen da det viste seg at Lisa Maria hadde forandret på både vegger og rom.
- Da jeg var der tidligere i dag oppdaget jeg at Lisa Maria hadde tatt noen store avgjørelse når det gjelder hjemmet vårt og interiør. Hun sitter ikke hjemme og venter på at jeg skal komme hjem, men tar avgjørelser. Blant annet var det noen vegger som var borte, sier Hareide til Dagbladet.