I dag starter hevingen av Costa Concordia

- Tidenes dyreste bergingsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag starter hevingen av cruiseskipet Costa Concordia, som har ligget like utenfor øya Giglio siden den grunnstøtte i 2012.

Ikke bare er dette en av de største bergingsaksjonene noensinne - antakelig blir det også den dyreste.

Skipet er anslått å være 114 500 tonn tungt. Å få det fjernet vil koste anslagsvis 600 millioner euro, noe som tilsvarer over fem milliarder kroner, skriver BBC.

32 døde Det var i januar 2012 at Concordia traff et rev og grunnstøtte utenfor den italienske øya Giglio. Skipet kantret og 32 mennesker mistet livet i ulykka. 

En person, en 33 år gammel mann fra India,  er fortsatt savnet etter forliset, melder CNN.

Det er ventet at hevingen av skipsvraket vil ta seks eller sju dager.

Snuoperasjon I september i fjor klarte bergingsmannskapene å få cruiseskipet Costa Concordia på rett kjøl i igjen. Snuoperasjonen tok 19 timer, og vraket ble slept opp på seks plattformer, hvor det siden har ligget.

Det 290 meter lange og 12 etasjer høye skipet, som er lenger og dobbelt så tungt som Titanic, ble snudd ved hjelp av enorme kraner, 36 tjukke kabler og svære cisterner som ble fylt med vann.

- Kompleks operasjon Ifølge Franco Gabrielli, som leder sivilforsvaret, vil det første man gjør i dag være å løsrive skipet fra disse plattformene.

- Den første fasen vil bli den mest farlige, sier han ifølge BBC.

- Det er en veldig kompleks operasjon, sier han også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer