I dag starter politiet datajakta

OSLO/BERGEN (Dagbladet): I går fikk politiet Voss forhørsretts tillatelse til å granske Randi Kløves (21) bevegelser på internett. Den savnede vossekvinnen surfet daglig timesvis på nettet via Høgskolen i Oslo. I dag starter politiet jakten på spor i datasystemene som kan gi svar på forsvinningsgåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her, foran en av disse pc-ene til bibliotekarstudentene på Høgskolen i Oslo, satt 21-åringen i opptil seks timer hver dag og surfet på internett.

- Hun pleide å gå sammen med meg etter skolen var slutt. Hun skulle hjem og spise, og deretter gå tilbake for å bruke internett frem til skolen stenger klokken 22.00. Hun fortalte aldri at hun traff venner eller gjorde andre ting på kveldene, sier medstudent Marte Skarelven (21) til Dagbladet.

I dag håper politiet at de ved å gå inn på Randi Kløves brukerområde kan finne ut hvilke spor hun har lagt igjen etter seg på internett.

- Vi har fått forhørsrettens medhold i å gå inn og se på all trafikken Randi Kløve har vært involvert i på internett før hun reiste til New York. Håpet er å få et svar på hva hun søkte på når hun logget seg inn på systemet, hvilke nettsteder hun var på, hvem hun snakket med og hvem hun sendte og mottok epost fra, sier politiinspektør Geir Gudmundsen ved Hordaland politikammer.

Kjennelsen inkluderer også tilgang til Telenors oversikt over Kløves mobiltelefonsamtaler og en rettsanmodning om at Microsoft skal oppgi all informasjon om 21-åringens epost via Hotmail.

Sjekker mail

IT-avdelingen ved høyskolen vil i dag sammen med politiet gå inn på Kløves brukerområde. Det forutsetter da at hun ikke har slettet sin egen logg.

- Det er ikke noe problem å sjekke mailen hennes, men det kan bli vanskeligere å finne ut hvilke nettsteder hun har vært på, sier IT-sjef Bjørn Torvatn ved høyskolen.

Offisielt savnet først i dag
Offisielt savnet først i dag Vis mer

Studievenner og bekjente av bibliotekarstudenten fra Voss sier at hun sendte mengder av epost i tiden før hun reiste til New York. Til familien, studievenninnen Marte Skarelven (21) og kollegene ved Voss folkebibliotek- som hun var utplassert ved i januar - sa hun at hun skulle reise alene på ferie til New York. Til en student ved Sofienberg studenthjem sa hun noe helt annet.

- Til en av oss som deler kjøkken med Randi ved studenthjemmet fortalte hun at hun skulle møte venner i New York. Hun nevnte det i forbifarten, sa ikke hvem de var, og ville ikke utdype New York-turen noe mer, sier Ragnhild Schou til Dagbladet.

Skumle hensikter

Politiet er bekymret for at Kløve kan ha truffet - Vi har flere ganger tenkt tanken på at Kløve kan være lurt av dem hun snakket med på internett, sa lensmannsbetjent Bjørn Vethe ved Voss lensmannskontor til BA i går.

Politiet leter etter en kvinne som heter Jennifer Marcuse, et navn som sto på en lapp Kløve etterlot seg på hybelen i Oslo.

Seks studenter bor på hver sin hybel og har felles kjøkken med Kløve på Fagerborg studenthjem.

- Hun spiser aldri på fellessrommet, oppbevarer maten sin på rommet og ønsket ikke å være med på en fest vi arrangerte. Jeg har faktisk aldri sett hun har kommet hjem om kvelden, og når vi har banket på døren hennes, har hun aldri svart, sier Karianne Naas.

Politiet satser nå på å få tak i bilder som kan ha blitt tatt når hun har hevet penger i minibanker i USA. Lennsmannsfullmektig Lars Fykse på Voss sier at politiet arbeider for å få innsyn den savnede kvinnens internettkontakter, mobiltelefonutskrifter og bilder som kan ha blitt tatt når hun har hevet penger i minibanker i USA.

- Vi vil vite om det er hun som har tatt ut penger, eller om det kan være andre som har brukt hennes bankkort. Derfor har vi igangsatt etterforskningsskritt på dette området, sier Lars Fykse.

Det er ikke registrert belastning av hennes bankkonto etter 28. februar da hun sist forlot hotellet i New York.

HER SURFET RANDI: Randi Kløve satt ifølge studievenninene i timesvis og surfet her på datarommet på Høgskolen i Oslo.