I dag starter rettssaken

Anders Eklund (42) har tilstått drapene på Engla og Pernilla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet.no): I dag klokken ni starter rettssaken mot det som for tiden er Sveriges mest forhatte mann, den 42 år gamle trailersjåføren Anders Eklund fra Torsåker i Dalarna.

Så sterkt er trusselbildet mot mannen at rettssaken måtte flyttes fra Falu tingsrätt i Dalarna til sikkerhetssalen på Kungsholmen i Stockholm.

Eklund er tiltalt for drapene på ti år gamle Engla Juncosa Höglund og Pernilla Hellgren (31). Det er nesten åtte år mellom de to drapene, men tilståelsen skjedde samme dag, søndag 13. april i år.

Da var det seks dager siden trailersjåføren ble pågrepet ved Hallandsåsen sør i Sverige, mistenkt for det som den gang var Englas forsvinning.

Tilsto to drap

Men denne søndags ettermiddagen tok saken en brå vending da han først tilsto drapet på Pernilla, før han også tilsto at han hadde noe med drapet på Engla å gjøre også. Dermed ble avhøret avbrutt, og Eklund reiste sammen med politiet og sin advokat Jan Kyrö for å vise hvor han hadde dumpet liket av Engla.

På en øde skogsvei i Gästrikland, flere mil unna Stjärnsund, hvor flere hundre lette etter den lille jenta, lå liket.

Kjørte i seks timer med Engla

SVERIGES MEST FORHATTE: Anders Eklund (42) skal over de neste dagene kryssforhøres om drapene på Engla Juncosa Höglund og Pernilla Hellgren. Foto: EXPRESSEN
SVERIGES MEST FORHATTE: Anders Eklund (42) skal over de neste dagene kryssforhøres om drapene på Engla Juncosa Höglund og Pernilla Hellgren. Foto: EXPRESSEN Vis mer

I ettertid har det kommet fram at Eklund kjørte rundt med liket i bagasjerommet på sin røde Saab i nærmere seks timer før han svingte inn på skogsveien.

Senere byttet Eklund advokat. Nå er det den 70 år gamle veteranen Leif Silbersky som skal forsvare 42-åringen i sikkerhetssalen. Det er ventet at saken vil ta tre til fire dager.

Mandagen vil gå med til drapet på Pernilla Hellgren, mens tirsdagen og onsdagen tar for seg Engla-drapet.

Dagbladet.no følger rettssaken mot Anders Eklund.

I dag starter rettssaken
FUNNET VED ØDE SKOGSVEI: Her, på en skogsvei i Gästrikland, pekte Eklund selv ut hvor han hadde gjemt liket av Engla.
DREPT I APRIL: Engla Juncosa Höglund ble funnet drept 13. april i år. Eklund tilsto 13. april drapet.
DREPT I 2000: Pernilla Hellgren ble funnet drept i Falun i 2000. Under avhøret 13. april i år tilsto Anders Eklund også dette drapet.