I dag stiller begge med pakket koffert

Maria Amelie regner med å bli kastet ut av Norge i dag. Derfor tar også kjæresten med seg kofferten i møte med utlendingsmyndighetene.

FORBEREDT PÅ Å REISE: I dag kommer både Maria Amelie og kjæresten Eivind Trædal til å møte opp på Politiets Utlendingsenhet med pakket koffert. Om hun blir sendt ut er kjæresten beredt på å følge med til Russland. Men fordi nye opplysninger har blitt kjent de siste ukene, øyner advokat Brynjulf Risne et håp om UNE vil utsette iverksettelsen av utvisningsvedtaket. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FORBEREDT PÅ Å REISE: I dag kommer både Maria Amelie og kjæresten Eivind Trædal til å møte opp på Politiets Utlendingsenhet med pakket koffert. Om hun blir sendt ut er kjæresten beredt på å følge med til Russland. Men fordi nye opplysninger har blitt kjent de siste ukene, øyner advokat Brynjulf Risne et håp om UNE vil utsette iverksettelsen av utvisningsvedtaket. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden hun ble løslatt fra Trandum transittmottak, har Maria Amelie pakket sin røde koffert og gjort seg klar til å forlate Norge. Hver morgen i nitiden har hun fått kontrabeskjeden fra Politiets utlendingsenhet - hun har fått bli en dag til.

Men når Amelie møter opp hos politiet i dag forventer hun ingen kontrabeskjed - hun regner med å bli fraktet til Gardermoen. 

I dag stiller også kjæresten, Eivind Trædal, med pakket koffert.

- Jeg har visum fra i dag, og kommer til å følge etter og bli med henne til Moskva hvis hun blir sendt ut, sier Trædal til Dagbladet.

Han er beredt på å bli så lenge visumet rekker.

Trædal sier at han prøver å finne ut av hva de eventuelt kan gjøre om de kommer til Moskva, men det er en vanskelig reise å forberede for paret:

- Om hun går fri i Moskva må vi prøve å få hjelp fra folk, men vi blir to fremmede i en ukjent by. Hun har ikke hatt kontakt med familien på ti år, og har ikke noen bekjente der. Apparatet rundt henne strekker seg til meg, et par venner, og advokaten, så det er begrensa hva vi kan få til. Men da må vi gjøre det beste ut av det. Nå tar vi en dag av gangen, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer