Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag taper John Fredriksen 100 millioner kroner på et veddemål

Veddemålene blinker rødt for milliardæren.

John Fredriksen: Ser formuen krympe etter de siste måneders kursfall. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
John Fredriksen: Ser formuen krympe etter de siste måneders kursfall. Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I takt med høstens kursmassakre innen oljeservice har John Fredriksens økt eksponeringen gjennom såkalte TRS-avtaler.
Finansavisen kan i dag fortelle at veddemålene blinker rødt for den risikovillige milliardæren.

Høy risiko I går gikk første kontrakt ut. Den ble tegnet med aksjer i boreselskapet Northern Offshore som underliggende papir. Den tremåneders TRS-avtalen påførte Geveran Trading et beskjedent tap på knappe to millioner kroner.

Men det var kun en forsmak på det som kommer.

Taper 100 millioner i dag Ifølge Finansavisen tar Hemen Holding i dag et tap på omtrent 100 millioner kroner for veddemål i brønnservice-selskapet Archer.  

I fire omganger er det inngått avtaler med til sammen 24 millioner Archer-aksjer som underliggende papir, til kurs 8,76 kroner pr. aksje i gjennomsnitt. Siden den første avtalen ble inngått, på nesten 11 kroner er kursen mer enn halvert.

Ligger an til å tape 65 millioner Neste onsdag vil Hemen Holding gå på en ny smell, med mindre det skjer en under med aksjekursen til rederiet Deep Sea Supply. Da løper nemlig syv TRS-avtaler ut. Ifølge Finansavisen ligger det an til å påføre Fredriksen et tap på vel 65 millioner kroner.

15 milliarder fattigere Torsdag 27. november skrev Finansavisen at John Fredriksen hadde blitt 15 milliarder fattigere i andre halvår, der det meste skyldes kursfallet i Seadrill.

Les også: Analytiker: Seadrill kan falle til 50 kroner

Flere nyheter
Vraker kjøpsanbefaling på Seadrill
Frykter ikke lignende regnskapsbomber fra Seadrill Seadrill selger boreskip til Seadrill Partners-datter

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling