I dag tar familien et siste farvel med Nini

Sturla Stålsett leder bisettelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nini Stoltenberg døde søndag 27. juli.

I dag bisettes hun fra Uranienborg kirke - seremonien ledes av Sturla Stålsett, mangeårig generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Stoltenberg, som er datter av Thorvald Stoltenberg og søsteren til tidligere Ap-leder Jens Stoltenberg, døde etter lengre tids sykdom.

Hun slet i mange år som heroinavhengig, og stod fram med rushistorien sin i 2001.

Siden ble hun kjent for sin kamp for bedre holdninger til og behandlingstilbud for rusmisbrukere, en kamp hun kjempet sammen med forloveden Karljohn Sivertzen som døde i fjor, og faren Thorvald Stoltenberg.

SE OGSÅ: Nini Stoltenbergs liv i bilder

- Kjære lillesøster Nini, jeg vil savne deg, skrev Jens Stoltenberg på Twitter onsdag 30. juli - dagen familien offentliggjorde den triste nyheten.

Noen dager seinere tok Jens og Thorvald Stoltenberg imot noen utvalgte medier for å snakke om sorgen, savnet og minnene etter Nini.

- Jeg har alltid vært redd for at hun skulle bli en slags riksnarkoman. Men her har media gått i front og fortalt at hun var mye mer enn en narkoman. Hun var et fullt menneske, med strålende engasjement, og det skinte av henne, sa Thorvald til Dagbladet da.

Stoltenberg ble i dagene etter sitt dødsfall hyllet for sin kamp for rusavhengige, og for å sette ruspolitikk på dagsorden. Med sin bakgrunn som misbruker, og at hun kom fra den mektige og profilerte Stoltenberg-familien, gjorde 51-åringen til et kraftfullt ruspolitisk symbol.

- Nini har vært en sterk og markant stemme i rusdebatten, sa Frp-leder Siv Jensen.

LES OGSÅ: En ruspolitisk bauta

Den dramatiske historien til Stoltenberg ble kjent da Thorvald Stoltenberg skrev et kapittel om det i sin biografi i 2001 - på Ninis oppfordring. Siden ble begge forkjempere på rusfeltet.

Som leder av Stoltenberg-utvalget i 2010, brukte Thorvald Stoltenberg datteren som rådgiver. Et flertall i utvalget, med Thorvald i spissen, gikk blant annet inn for å bruke heroin i behandlingen av de aller tyngste narkomane.

Han klarte imidlertid ikke påvirke Arbeiderpartiet i sterk nok grad, og i et intervju med Dagbladet mente Nini Stoltenberg at parties fortsatt heroin-nei var en skam.

Nå fortsetter kampen for å sette de rusavhengiges situasjon på dagsorden uten hennes stemme.