I dag tar fedre i dette landet til gatene for å drikke seg fulle. Grunnen vil overraske deg

Farsdagsfeiringa i Tyskland er ikke for de uinnvidde.

MERKELIG TRADISJON: I Tyskland feires farsdagen ved at fedrene drikker øl. Mye øl. Så mye at myndighetene må advare hvert år. Foto: NTB Scanpix
MERKELIG TRADISJON: I Tyskland feires farsdagen ved at fedrene drikker øl. Mye øl. Så mye at myndighetene må advare hvert år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Norge er farsdagen kanskje mest assosiert med familietid, kakebakst, og en liten gave til far i huset. Slik er det ikke i Tyskland.

Der kan farsdagsfeiringen beskrives som et årlig fyllekalas hvor menn drar fra familiene sine for å drikke sammen. Faktisk er det sannsynlig med tre ganger så mange alkoholrelaterte dødsulykker i dag som ellers i året, skal man tro Destatis, som tilsvarer det norske SSB.

Dagen sammenfaller også i Tyskland med Kristi Himmelfartsdag, som er en nasjonal helligdag og fridag.

Går med ølvogn Det er ikke uvanlig at menn samles i større grupper for å drikke seg fulle. Stereotypien er menn som vandrer gatelangs og trekker på en forseggjort vogn full av drikkevarer som sørger for at de får jevnlig påfyll av alkohyler, skriver Washington Post.

Den spesielle tradisjonen fra Europas største land vekker oppsikt, og kan ifølge der Spiegel være et aldri så lite sjokk for uinnvidde.

Nåværende forsvarsminister Ursula von der Leyen (CDU) er blant dem som har tatt til orde for å avskaffe den tyske tradisjonen.

Parat Hun har oppfordret menn til å istedet tilbringe tid sammen med barna sine - slik fedre ofte velger i andre land i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer