RITUALE: Presidenten spiller jevnlig basket med Secret Service-agentene sine og gode venner, og har gjort det til en ufravikelig regel å ta en match på valgdagen. Foto:
RITUALE: Presidenten spiller jevnlig basket med Secret Service-agentene sine og gode venner, og har gjort det til en ufravikelig regel å ta en match på valgdagen. Foto:Vis mer

I dag tør ikke Obama annet enn å spille basket

Mens Romney jobber for harde livet med de siste valgkamp-talene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den sittende presidenten og republikanernes utfordrer har i dag vidt forskjellige måter å takle selve valgdagen på.

Mitt Romney skal i natt norsk tid (om ikke resultatet blir enda jevnere enn antatt) holde sin taper- eller vinnertale i hjembyen Boston i Massachusetts.

Tett program Men Romney tror ennå han har mulighet til å påvirke den aller siste, marginale andelen av velgerne som ennå ikke har bestemt seg, og fotsetter valgkampen med fullt tempo så lenge det er mulig:

• Klokka 08.35 i dag østkyst-tid avgir Romney sin stemme med pressekorpset på slep i hjemstaten Massachusetts.

• Klokka 11.40 ankommer han i privatfly til Cleveland Hopkins Airport i Ohio og taler til tilhengere i årets mest besøkte delstat. Obama leder på de siste meningsmålingene i Ohio, men Romney-staben hevder å ha interne målinger som gir utfordreren en god mulighet.

• Bare tre timer seinere er Romney på plass på nok en flyplass, i Pittsburgh, for sitt aller siste framstøt mot Pennsylvania-velgerne spesielt og amerikanere generelt. Pennsylvania er en annen vippestat der Obama ifølge meningsmålerne har nær fire prosentpoengs ledelse, men som Romney de siste dagene har brukt oppsiktsvekkende mye tid i.

• Klokka ni om kvelden, 03 i natt norsk tid, starter Romney-arrangementet i Boston som vil ende med at han erklærer seier eller innrømmer tapet overfor rivalen.

- Gjør ikke den tabben igjen Og Obama? Han har avlagt forhåndsstemme, ankom Chicago allerede i går kveld, og har ikke noen annonserte valgkamparrangementer før han etterhvert slår seg ned i en sofa sammen med staben for å følge valgresultatene.

Men han skal spille basket. Og det er ikke bare et forsøk på å slappe av.

Obamas stab er et snev overtroisk når det kommer til akkurat denne valgdag-tradisjonen. Da Obama sist lot være, i New Hampshire i 2008, tapte han nemlig primærvalget i delstaten for Hillary Clinton, på tvers av meningsmålingene.

- Vi har gjort feilen ved å ikke spille basketball én gang. Vi gjør ikke den tabben igjen, sier Robert Gibbs, Obamas tidligere talsmann i Det hvite hus, til Washington Post.

HOLDER KOKEN: Mitt Romney holdt i likhet med Obama ekstremt høyt tempo i valgkampinnspurten i går, her i New Hampshire, men skal også møte velgere i to delstater i dag før han drar til hjembyen Boston.Foto: Stan Honda / AFP / NTB SCANPIX
HOLDER KOKEN: Mitt Romney holdt i likhet med Obama ekstremt høyt tempo i valgkampinnspurten i går, her i New Hampshire, men skal også møte velgere i to delstater i dag før han drar til hjembyen Boston.Foto: Stan Honda / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Gibbs, som har dratt til Chicago med prsidenten, opplyser at den høyst eksklusive basketkampen blant annet omfatter Reggie Love, presidentens tidligere assistent og en av hans favorittmotstandere under kurven. Obama spiller jevnlig basket også med Secret Service-agentene sine og nære Chicago-venner som ikke nødvendigvis har en formell rolle i apparatet rundt ham.

Trolig avholdt Obama sitt siste valgkamparrangement noensinne i Iowa i går kveld, der han felte en tåre i løpet av talen.