I dag velger Stortinget at Norge blir i oljesandprosjektet

- VM i dobbeltmoral - patetisk av SV, raser KrFs Line Hjemdal. Både SV og KrF går til valg på å få StatoilHydro ut av kanadisk oljesand.

GJØR OLJESAND-VEDTAK I DAG: Her fra Aker-debatten tidligere i dag. Oljesanddebatten i kveld er ventet å bli opphetet. Foto: SCANPIX.
GJØR OLJESAND-VEDTAK I DAG: Her fra Aker-debatten tidligere i dag. Oljesanddebatten i kveld er ventet å bli opphetet. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I kveld skal Stortinget ta endelig standpunkt til oljesandsaken. Kristelig Folkeparti har fremmet et hasteforslag, et såkalt dok8-forslag, om at regjeringen trekker StatoilHydro ut av den omstridte oljesandaktiviteten i Canada.

- Oljesandsaken er en valgkampsak for oss, sier KrFs miljøpolitiske talskvinne, Line Henriette Holten Hjemdal, til Dagbladet.no.

Støtter ikke forslagetFlere medlemmer av regjeringspartiene, både Marianne Marthinsen (Ap), Ola Borten Moe (Sp) og ikke minst miljøvernminister Erik Solheim (SV) selv har uttalt til Dagbladet at de synes oljesandprosjektet er et dårlig prosjekt og at de ønsker Norge ut.

Likevel kommer ikke stortingsrepresentantene fra Ap, Sp og SV til å støtte KrFs forslag i dag.

Arbeiderpartiets miljøpolitiske talskvinne, Marianne Marthinsen skriver i en SMS til Dagbladet.no at hun vil stemme mot.

«Jeg er svært kritisk til prosjektet, men mener også at man ikke kan drive eierstyring gjennom å vedta dok 8-forslag over bordet slik KrF ville», skriver hun.

- En rein demonstrasjonSVs Inga Marte Thorkildsen mener KrFs forslag er useriøst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer