Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dag ventet 60 ansatte på å få sparken. Nå har avgjørelsen blitt utsatt

Lilleborg-fabrikken Ello i Kristiansund.

 UTSETTER AVGJØRELSEN:  Mandag formiddag satt styret i Orkla-eide Lilleborg i møte for å diskutere om bedriften Ello i Kristiansund skal flagges ut til Sverige. Avgjørelsen ble utsatt til i morgen, tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
UTSETTER AVGJØRELSEN: Mandag formiddag satt styret i Orkla-eide Lilleborg i møte for å diskutere om bedriften Ello i Kristiansund skal flagges ut til Sverige. Avgjørelsen ble utsatt til i morgen, tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag var det ventet at den nær sagt varslede utflaggingen av fabrikken Ello i Kristiansund, skulle bli bekreftet. Nå har styret i Orkla-eide Lilleborg besluttet å utsette avgjørelsen til i morgen, tirsdag.

Ello-fabrikken i Kristiansund produserer kjente norske varemerker som Lano, Lypsyl, Kløver Vaselin og Solidox tannkrem, og har 58 ansatte.

Det var ventet at fabrikken skulle flyttes til Falun i Sverige.

- Lokale interessenter Bakgrunnen er at det i løpet av helgen har kommet en konkret henvendelse fra lokale interessenter. Denne ønsker styret å forstå bedre før endelig beslutning tas, skriver Orkla i en pressemelding.

Administrasjonen vil vurdere forslaget nærmere.

- De strategiske vurderingene som ligger til grunn for vurderingen, er uendret. Vi forstår at det er stort engasjement rundt denne saken og ønsker å se på dette initiativet før beslutning fattes, sier styreleder Stig Ebert Nilssen i Lilleborg.

- Rar stemning Klokka 11.00 i formiddag, møttes de ansatte i Kristiansund til et møte. Der fikk de beskjeden om at avgjørelsen om jobbene deres ble flyttet eller ikke, hadde blitt utsatt én dag.

Før møtet var et annet utfall enn utflagging utenkelig.

- Vi har ikke noe håp om et annet utfall, dessverre, sa lagerarbeider Jan Kåre Solli til Dagbladet før styreavgjørelsen ble kjent.

- Det er en veldig rar stemning her. Folk går og venter på at vi skal ha et møte hvor vi får vite resultatet av styremøtet, som alle er inneforstått med at blir nedleggelse, la han til.

- Lei av å vente Istedenfor ble altså avgjørelsen utsatt.

- Gir utsettelsen dere et håp?

- For min egen del er jeg lei av å vente. Jeg kjenner en tomhetsfølelse. Usikkerheten henger over oss fremdeles. Det tapper meg for energi, sier Solli til Dagbladet.

Han vet ikke mer om bakgrunnen for utsettelsen enn det som allerede er kjent, forteller han.

- Forstår ikke I Klassekampen lørdag skrev avisa at bedriften skulle flagges ut til Sverige, og at de ansatte forventet å miste jobben i dag. Hvorfor, var det heller liten forståelse for.

- Vi forstår ikke hvorfor de gjør dette. Fabrikken er lønnsom, sa Unni Garberg, tillitsvalgt i bedriften til Klassekampen.

- Etter mitt syn raserer Orkla sitt eget renommé med utflaggingene. Når så mange mennesker mister jobben, får det ringvirkninger for familier og lokalsamfunn. Orkla bryr seg ikke lenger om samfunnsansvaret sitt, sa Garberg senere i artikkelen.

Knut Eckhoff, produksjonsdirektør ved Orkla Home and Personal Care ga i samme artikkel uttrykk for forståelse for de ansattes frustrasjon.

- Jeg skjønner at de ansatte opplever at selskapet ikke tar samfunnsansvar om det ender med nedleggelse av Ello. Noe av det viktigste vi i så fall skal gjøre, er å ivareta de ansatte og hjelpe dem videre. Men Orkla er og vil forbli en stor aktør som investerer mye i fabrikker og anlegg i Norge, sa Eckhoff.

Hele Norges coronakart