Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I dekning for barnevernet

SKIEN (Dagbladet): - Jeg er livredd for at politiet skal hente meg, sier Remy (12) til Dagbladet. Nå vil barnevernet i Telemark at han skal tvangsplasseres på institusjon for problemer han hadde på skolen for et år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politijakt hos bestemor

- Har tillit til barnevernet

- Dette er det motsatte av barnevern, sier advokat Jan Erik Granmo til Dagbladet.

Mamma er regnskapsfører, pappa er arbeidsleder i anleggsbransjen. De har aldri vært i konflikt med verken barnevern eller politi. Deres 12 år gamle sønn har astma og var i konflikt med læreren på skolen for et år siden. Gutten fikk sinnetokter, men brukte ikke vold.

Et år etter har fylkesnemnda for barnevernssaker og Notodden sosialkontor bestemt at gutten skal sendes vekk fra foreldrene til en barnevernsinstitusjon for å undersøkes nærmere.
- Jeg vil ikke. Jeg er livredd for at politiet vil hente meg, sier gutten som har gått i dekning sammen med faren.

- Meningsløst

- Dette er meningsløst og det motsatte av barnevern. Jeg kan ikke forstå annet enn at avgjørelsen må bero på på uforstand, sier advokat Jan Erik Granmo til Dagbladet.

Han har påklaget avgjørelsen inn for retten.

Foreldrene reagerer kraftig på at barnevernet vil sende gutten til en institusjon. De har også en fire år yngre sønn som det ikke har vært problemer med.
- Det må ha gått prestisje i denne saken. Én ting er å ha problemer og vise sinne på skolen. Noe annet er det å ta gutten vekk fra foreldrene til en institusjon, sier ekteparet til Dagbladet.

Fortvilt

- Vi har ingenting å skjule. Det er helt i orden at gutten får snakke med en uavhengig psykologisk sakkyndig. Men vi synes det er utrolig uklokt og dramatisk å sende ham vekk, sier ekteparet.

- Selv sier den 12 år gamle gutten til Dagbladet at han nå vil være med pappa på jobb i stedet for å gå på skolen.
- Jeg forstår ikke hvorfor jeg skal sendes vekk til en institusjon, sier gutten.

Ifølge foreldrene har det ikke vært problemer på skolen det siste året.

- Barnevernet handler ut fra en ett år gammel sak. Selv da var det ikke alvorlig. Gutten har aldri truet eller skadd noen. Han er ikke noe psykiatrisk tilfelle og har det bra med mor og far, sier advokat Jan Erik Granmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media