I den første rettssaken vitnet kvinnen (27) til fordel for Julio Kopseng. Nå er han tiltalt for å ha voldtatt henne

Vitnet i retten i dag.

VITNET I DAG: Kvinnen vitnet i dag, og fikk støtte av sin bistandsadvokat Trine Rjukan. Foto: Sindre Granly Meldalen
VITNET I DAG: Kvinnen vitnet i dag, og fikk støtte av sin bistandsadvokat Trine Rjukan. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 27 år gammel kvinne vitnet i dag i rettssaken mot danseren Julio Kopseng. 38-åringen er tiltalt for å ha voldtatt henne på et hotellrom i Hønefoss i oktober 2012.

Hun har jobbet på flere show sammen med Kopseng. Og hun vitnet også i den første voldtektssaken mot Kopseng i 2013. Da ikke som fornærmet, men som karaktervitne til Kopsengs forsvar. 

Hun sier at danseren ringte henne våren 2013.

- Han ringte meg og sa at han trengte hjelp, fordi det var noen jenter som var ute etter å «flå ham for penger». Han ville at jeg skulle stille i en rettssak, sier hun.

- Fikk litt panikk Kvinnen sier at Kopseng spurte om hun ville vitne og fortelle at de hadde jobbet sammen, og hvordan de kjente hverandre.

- Jeg fikk litt panikk. Jeg sa ja, fordi jeg var redd for at folk ville spørre hvorfor jeg ikke stilte opp hvis jeg ikke gjorde det. 

Hun sier at hun den gang ikke hadde fortalt noen om det hun hadde opplevd på hotellrommet på Hønefoss.

- For å bli ferdig med ham sa jeg ja, sier hun.

- Et par dager etterpå ringte advokaten hans, og spurte om jeg kunne bekrefte at jeg kunne stille som karaktervitne. Han sa at det var en tullesak, sier hun. 

- Hatt veldig dårlig samvittighet 27-åringen hevder at hun ikke forstod at Kopseng var tiltalt for voldtekt.

- Jeg fikk en innkallelse av retten. Der stod det ikke hva saken dreide seg om. Og da jeg skulle vitne, stod jeg utenfor og ble bare henta inn, sier hun.

Kopseng ble den gang ikke identifisert i pressen. Men kvinnen sier hun etter hvert skjønte hva Kopseng hadde vært tiltalt for.

TILTALT: Julio Kopseng. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Julio Kopseng. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Da gikk det opp for meg at jeg hadde stått i en rettssak og vitnet for ham og mot jentene, selv om jeg visste hvordan han var. Det har plaget meg mye. Jeg har hatt veldig dårlig samvittighet for det, sier hun.

- Jeg følte meg direkte lurt.

Hun sier at Kopsengs advokat, Djordje Borojevic, kontaktet henne på nytt i forkant av ankesaken mot Kopseng, for å spørre om hun kunne vitne der også.

- Da sa jeg at jeg ikke ønsket det. At de kunne dra til helvete. Etter det hørte jeg ikke noe mer, sier hun.

Borojevic sier til Dagbladet at kvinnens forklaring faller på sin egen urimelighet.

- Insisterte Tidligere i år anmeldte hun Kopseng for voldtekt. Ifølge kvinnens forklaring skjedde det på et hotellrom på Hønefoss i etterkant av et show de hadde jobbet sammen på. 

- Etter showet dro vi tilbake til hotellet, sier hun.

Kvinnen forteller at det var henne, Kopseng, en kollega av dem som hadde deltatt på showet og to andre kvinner. Hun sier at de hadde to rom på hotellet, og at hun gikk utfra at de to mennene skulle dele rom. 

FORSVARERE: Advokatene Djordje Borojevic og Johnny Veum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSVARERE: Advokatene Djordje Borojevic og Johnny Veum. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Julio var ikke så fornøyd med det, sier hun.

- Han insisterte på at vi skulle ligge på samme rom. 

- Han sa «ligg stille» Hun sier at det endte med at Kopseng og de to andre kvinnene hadde et nachspiel på et rom, mens hun og kollegaen delte det andre. Men på et tidspunkt kom en av de andre kvinnene og banket på døra.

- Hun sa at det hadde skjedd noe. Hun fortalte at Julio hadde gjort noe, tafsa på henne eller noe.

27-åringen forteller at hun snakket med kvinnen, før hun etter hvert gikk inn til Kopseng.

- Der løp han febrilsk rundt, og sa «du vet at jeg ikke er sånn», sier hun.

Kvinnen sier hun ble værende på rommet, at hun snakket med Kopseng og at hun drakk litt øl. Til slutt sovnet hun der.

- Det neste jeg husker er at jeg våkner, og at han ligger bak meg og penetrerer meg, mens han holder armen sin over meg. Jeg prøvde å dytte ham vekk med bena, men da holdt han meg hardere. Han sa «ligg stille», sier hun.

AKTORATET OG BISTANDSADVOKAT RJUKAN: Politiadvokat Andreas Strand, statsadvokat Irlin Irgens og bistandsadvokat Trine Rjukan (bak). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AKTORATET OG BISTANDSADVOKAT RJUKAN: Politiadvokat Andreas Strand, statsadvokat Irlin Irgens og bistandsadvokat Trine Rjukan (bak). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

På spørsmål fra aktor Andreas Strand om hvordan det føltes, svarer hun:

- Det er som om noen river opp et kjøttsår innvendig.

- Nummen Kvinnen sier hun totalt drakk fire flasker Corona på nachspielet, men at hun dagen etter opplevde det som om hun hadde drukket mye, mye mer.

- Jeg var helt nummen i kroppen, sier hun.

- Hva tenker du er grunnen til at du følte deg sånn? spør aktor Andreas Strand.

- Det var ikke fire Corona. Jeg har aldri opplevd noe sånt tidligere. Jeg vet at han puttet noe i ølen min, sier hun. 

Kopseng nekter straffskyld, og nekter å svare på spørsmål i retten.

Dagen etter oppførte Kopseng seg «helt normalt», sier hun.

- Da var han så blid og hyggelig. Og jeg valgte å bare late som ingenting etterpå, var vennlig og oppførte meg vanlig. Og jeg begynte å drikke og feste utagerende. Det var min måte å takle det på, sier hun.

Bistandsadvokat De to hadde kontakt i ettertid, blant annet på Facebook helt fram til sommerne 2013, men kvinnen sier hun prøvde å unngå å møte ham fysisk.

- Hvorfor anmeldte du til slutt selv? spør aktor Andreas Strand.

- Jeg kom tilfeldigvis i kontakt med en annen jente som sa hun hadde blitt utsatt for overgrep fra Julio, og som satte meg i kontakt med bistandsadvokat Trine Rjukan. Etter at jeg hadde pratet med henne og mye fram og tilbake, valgte jeg å anmelde.

Kopsengs medforsvarer Johnny Veum spurte også om hvorfor hun ikke anmeldte tidligere.

- Jeg hadde ingen bevis, og jeg var flau. Og jeg var redd for å skulle gå gjennom en rettssak uten at han ble dømt.

- Hva var det som gjorde at du gjorde det i desember 2014? spurte Veum.

- Jeg følte nøye med på (den andre, red.anm) rettssaken mot ham. Jeg kommenterte på Facebook at det kommer nok flere saker. Da kontaktet jenta som ikke ønsket å anmelde meg, og anbefalte meg å kontakte bistandsadvokat Trine Rjukan.

- Komplott 38 år gamle Kopseng er i denne saken tiltalt for å ha forgrepet seg på ni kvinner.

Kopseng, som bl.a. har opptrådt på NRK Super og TV 2s «Norske talenter», har hele tida nektet for å ha forgrepet seg på noen. Han har tvert imot hevdet at anmeldelsene mot ham må bunne i et komplott og/eller hevnmotiv. 

Da Kopseng ble dømt av tingretten i februar, kom retten til at han neppe har utsikter til å forbedre seg i fengsel, selv med terapi, og at han med stor sannsynlighet vil være like farlig som nå dersom han slippes ut om 15 år, som ville vært den «normale» fengselsstraffen. Kopseng har anket dommen, og den er ikke rettskraftig.

De rettsmedisinsk sakkyndige kom den gang til at at danseren lider av dyssosial personlighetsforstyrrelseog har psykopatiske trekk. Dette gir seg bl.a. utslag i mangel på medfølelse og evne til å føle skyld.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram