I denne barnehagen nektes menn å skifte bleier

- Å beskytte ungene er alfa omega.

HAR TATT FORHOLDSREGLER:  - Vi har tatt dette valget for å beskytte alle parter, sier daglig leder Beate H. Johansen til Dagbladet om hvorfor bare kvinnelige ansatte tar bleieskift på ungene i Osanstua barnehage. Foto: Osanstua barnehage
HAR TATT FORHOLDSREGLER: - Vi har tatt dette valget for å beskytte alle parter, sier daglig leder Beate H. Johansen til Dagbladet om hvorfor bare kvinnelige ansatte tar bleieskift på ungene i Osanstua barnehage. Foto: Osanstua barnehage Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag ble det kjent at en 31 år gammel barnehageansatt har sagt seg skyldig i seksuelle overgrep i Bergen.

- Jeg kan bekrefte at siktede har erkjent i avhør at han har gjort seg skyldig i seksuelle overgrep mot i alt fem barn. Det skal ha skjedd i to forskjellige barnehager, sa politiadvokat Eli Valheim til Dagbladet.

I etterkant av nyheten har flere stemmer advart mot en økende skepsis mot menn i barnehager, blant annet kommunaldirektør Anne-Marit Presterud i Bergen kommune.

- Selvsagt skal de få være alene når de for eksempel skifter bleie på et barn, sa hun til Bergens Tidende.

Ønsker å beskytte ansatte Praksisen Presterud omtaler er ikke noe alle barnehager følger.

I Osanstua barnehage i Svolvær skifter ikke mannlige ansatte bleier, noe barnehagen bestemte blant annet på grunn av den omfattende Bjugn-saken.   Daglig leder Beate H. Johansen sier at ordningen er ment for å skjerme både barna og de ansatte ved den private barnehagen.

- Vi har tatt dette valget for å beskytte alle parter. Det eneste som er sikkert i slike saker, uansett om det faktisk er blitt begått et overgrep, er at et liv har blitt ødelagt, sier Johansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer