I denne brannen døde fem nyfødte

Rumenske myndigheter har frigitt videobilder fra dramatikken på fødeavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Rumenske myndigheter friga i dag denne overvåkingsvideoen fra brannen på Giulesti Maternity Hospital mandag hvor fem babyer ble drept og seks andre ble kritisk skadd, melder nyhetsbyrået Reuters.

Først trodde man den fatale brannen var utløst av en eksplosjon, men dette har etterforskerne nå gått bort fra. Etterforskningen pågår fremdeles, men rumenske medier melder at feil i det elektriske anleggetl trolig var årsak til dødsbrannen.

Tre babyer døde mens brannen pågikk, og ytterligere to nyfødte døde i løpet av de påfølgende dagene, den siste i går. Brannen har vekket sorg og sinne blant folk i Bucuresti.

Utenfor sykehuset har sørgende pyntet med blomster, stearinlys og dokker.

- Jeg kommer hit for å vise den smerte jeg føler over tragedien som har skjedd her. Jeg fødte også her. Av de to barna jeg fødte, tok Gud ett. Jeg vet hva det vil si å være mor og kjenne smerten i sjelen, sier frammøtte Maria. Hun klarer ikke å holde tårene tilbake.

I går ga ordføreren i Bucuresti sykehusledelsen sparken, og tv-stasjonen Antena 3 meldte at påtalemyndigheten mener at gjeldene regelverk ikke har vært fulgt.

Etterforskerne har så langt avhørt 25 mennesker.

Romania er en av EUs fattigste land, og sikkerhets- og hygienestandarden på sykehusene har ikke forandret seg mye siden kommunisttida.

 

REDDET UT: Dette spedbarnet ble reddet ut av fødeavdelingen under brannen i Bucuresti mandag. Foto: EPA/LIVIU ADASCALITEI
REDDET UT: Dette spedbarnet ble reddet ut av fødeavdelingen under brannen i Bucuresti mandag. Foto: EPA/LIVIU ADASCALITEI Vis mer