- I denne bydelen ble 1300 mennesker gasset ihjel mens de sov i sine egne senger

Nå er det folketomt og stille etter at hundrevis av barn, kvinner og menn aldri våknet opp.

AIN TARMA: Gatene er folketomme og biler kjører likene bort mens en hund ligger livløs i ruinene i bydelen Ain Tarma i Damaskus. Ifølge syriske opprørere ble bydelen utsatt for et gassangrep i går, men dette er umulig å verifisere siden syriske myndigheter ikke slipper til våpeninnspektører. Alle foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB Scanpix
AIN TARMA: Gatene er folketomme og biler kjører likene bort mens en hund ligger livløs i ruinene i bydelen Ain Tarma i Damaskus. Ifølge syriske opprørere ble bydelen utsatt for et gassangrep i går, men dette er umulig å verifisere siden syriske myndigheter ikke slipper til våpeninnspektører. Alle foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): I bydelen Ain Tarma i den syriske hovedstaden Damaskus finner man stadig nye familier døde i sine egne senger. Gatene er folketomme dagen etter at den opprørskontrollerte bydelen ble utsatt for et angivelig gassangrep.

1300 mennesker ble gasset mens de lå og sov i sine egne senger. Bildene av de folketomme gatene kommer samtidig som likhusene fylles opp og små barn ligger på provioriske klinikker og får hjelp til å puste.

Fahad Almarsi, talsmann for opprørshæren Den frie syriske hær, sa i dag at 1729 mennesker er funnet døde etter gårsdagens angrep. Han føyer til at 6000 mennesker har fått pusteproblemer.

Det er ennå ikke bekreftet at det ble brukt kjemikalier i regjeringens bombardement. Eksperter kan heller ikke utelukke at opprørere står bak, slik blant annet Russland har antydet. En tredje mulighet er at angrepet skyldes et uhell, at granater eller raketter har truffet en bygning der det var lagret kjemiske våpen, som enten tilhørte regimet eller opprørerne. Ekspert: - Regimet står bak Angrepet var rettet mot et område utenfor Damaskus som er kontrollert av opprørere, og den ytterliggående gruppa Jabhat al-Nusra er blant dem som har lagt ut detaljer om skadene etter angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer