Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I denne byen dør innbyggerne av sult. Nå skal de få hjelp

- I løpet av de neste dagene.

UTSULTET: Bildet som angivelig ble tatt i den syriske byen Madaya tirsdag denne uka, viser et lite, svært avmagret barn. Nå har den syriske regjeringen gitt FN tillatelse til å bringe humanitær hjelp inn i byen, heter det i en uttalelse. Foto: Reuters / Scanpix
UTSULTET: Bildet som angivelig ble tatt i den syriske byen Madaya tirsdag denne uka, viser et lite, svært avmagret barn. Nå har den syriske regjeringen gitt FN tillatelse til å bringe humanitær hjelp inn i byen, heter det i en uttalelse. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter 177 dager under beleiring av Bashar al-Assad og hans allierte har matmangelen i den syriske byen Madaya blitt så stor at flere innbyggere skal ha sultet til døde.

Grusomme bilder av avmagrede barn og voksne har skapt internasjonale reaksjoner.

- Menneskene dør i sakte tempo, sier sosialarbeider i byen, Louay til the Guardian.

17 dødsfall Ifølge menneskerettighetsgruppa Syrian observatory for human rights (SOHR) bor det 40 000 mennesker i den beleirede byen.

SOHR har dokumentert 17 dødsfall hos sivile, som følge av mangel på mat og medisiner, eller ved at de er blitt drept av landminer og snikskyttere.

Minst ti er døde som følge av mat- og medisinmangel, ifølge SOHR. Tallet er ikke offentlig bekreftet.

- Får hjelpe I dag har Syrias regjering gitt FN tillatelse til å levere humanitær hjelp til tre beleirede byer - Madaya inkludert, melder nyhetsbyrået AFP.

FN forbereder seg nå på å levere humanitær hjelp til byene Madaya, Bua og Kafraya de kommende dagene, heter det i en uttalelse fra FN.

- Lever på blader FN mener rapportene om at mennesker dør av sult i byene, er troverdige. De viser blant annet til at en 53 år gammel mann angivelig skal ha omkommet av sult tirsdag denne uka.

Forrige gang Madaya mottok humanitær hjelp var i oktober i fjor, ifølge AFPs artikkel.

- Min eneste drøm nå er en skive brød, sier en 52 år gammel kvinne, bosatt i byen. 

- Vi lever på blader fra trærne, og planter, men sliter nå som det er snø og verken planter eller blader er tilgjengelige, sier en annen innbygger, Majed Ali (28) på telefon til Reuters.

Inntil 4,5 millioner mennesker i Syria lever i områder det er vanskelig å nå, inkludert nær 400 000 mennesker som befinner seg på 15 ulike beleiret steder, skriver BBC.

Den over fire år lange borgerkrigen i Syria har kostet hundre tusener av mennesker livet, og drevet millioner på flukt. Konflikten står mellom president Assads regime og et stort antall opprørsgrupper med Den islamske staten (IS) i front.

Dagbladet følger saken.

STØTTE: Syriske barn med plakater der de krever at beleiringen av Madaya og Zabadani oppheves.  Foto: Jamal Saidi / Reuters / Scanpix
STØTTE: Syriske barn med plakater der de krever at beleiringen av Madaya og Zabadani oppheves. Foto: Jamal Saidi / Reuters / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media