India:

I denne byen dør ni togpendlere hver dag

Hovedårsaken er at de faller ut av vognene.

UROVEKKENDE: Grunnet overbefolkning i Indias nest største by, Mumbai, dør ni togpendlere hver dag. Her oppstår det kaos idet toget ankommer perrongen. Video: Caters TV / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De stappfulle togene i Indias nest største by, Mumbai, viser seg å være en dødsfelle.

I 2015 døde det totalt 3305 mennesker som pendler til byen, ifølge Government Railway Police i delstaten Maharashtra.

I videoen over kan man se at folk hiver seg inn i vognene mens toget fremdeles er i fart. Når toget først stopper oppstår kaos i sammensuriet av mennesker som prøver å sikre seg en plass.

Mumbai, med sine forsteder, har over 21 millioner innbyggere. Den ekstreme situasjonen i videoen er ikke et uvanlig syn for disse innbyggerne.

Overbefolket

Prateek Joshi (27) bruker daglig lokale tog for å komme seg til jobb.

- Jeg har pendlet til Mumbai i et tiår nå, og situasjonen har bare forverret seg. Myndighetene må komme med tiltak for å få kontroll over overbefolkningen, sier han til nyhetsstasjonen Caters TV.

Mumbai er Indias finansielle hovedstad. Befolkningstettheten er generelt svært høy, og overbefolkning et alvorlig problem. Den store befolkningsveksten har også skapt store slumområder i byen.

UHELDIG: Overvåkningsvideo har fanget situasjonen der en mann glir ned i sprekken mellom tog og perrong og blir sittende fast. Hendelsen skjedde på Perth stasjon i Australia. Video: PTA WA Vis mer

Urovekkende tall

Den indiske nyhetskanalen NDTV skrev tidligere i år om en rapport laget av indiske myndigheter. Den viser til urovekkende tall.

Over en periode på fem år, mellom 2010 og 2014, mistet 33 445 mennesker livet i ulykker med tog. Tallene er for hele India, og over halvparten av disse dødsfallene skjedde i Mumbai.

59 prosent av dødstallene skyldtes mennesker som krysset togskinnene. Mennesker som døde av å falle av toget i fart var i samme tidsperiode 4 880. Av disse skjedde 82 prosent av dem i Mumbai. Befolkningsveksten viser seg også i tallene for Mumbai, da dødsfallene for bare 2015 var over 3000.

Den samme rapporten viser at det fra 2011 til 2012 var 4,3 milliarderS passasjerer på lokaltogene i landet.