India:

I denne byen dør ni togpendlere hver dag

Hovedårsaken er at de faller ut av vognene.

UROVEKKENDE: Grunnet overbefolkning i Indias nest største by, Mumbai, dør ni togpendlere hver dag. Her oppstår det kaos idet toget ankommer perrongen. Video: Caters TV / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De stappfulle togene i Indias nest største by, Mumbai, viser seg å være en dødsfelle.

I 2015 døde det totalt 3305 mennesker som pendler til byen, ifølge Government Railway Police i delstaten Maharashtra.

I videoen over kan man se at folk hiver seg inn i vognene mens toget fremdeles er i fart. Når toget først stopper oppstår kaos i sammensuriet av mennesker som prøver å sikre seg en plass.

Mumbai, med sine forsteder, har over 21 millioner innbyggere. Den ekstreme situasjonen i videoen er ikke et uvanlig syn for disse innbyggerne.

Overbefolket

Prateek Joshi (27) bruker daglig lokale tog for å komme seg til jobb.

- Jeg har pendlet til Mumbai i et tiår nå, og situasjonen har bare forverret seg. Myndighetene må komme med tiltak for å få kontroll over overbefolkningen, sier han til nyhetsstasjonen Caters TV.

Mumbai er Indias finansielle hovedstad. Befolkningstettheten er generelt svært høy, og overbefolkning et alvorlig problem. Den store befolkningsveksten har også skapt store slumområder i byen.

Urovekkende tall

Den indiske nyhetskanalen NDTV skrev tidligere i år om en rapport laget av indiske myndigheter. Den viser til urovekkende tall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer