Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I denne byen har det ikke vært minusgrader i et helt døgn på to år - nå snur det

Meteorologene venter sprengkulde i hele landet.

KALDT: Også i Bergen ventes det nå hele døgn med minusgrader. Utsikt over Bergen fra toppen av Sandviksfjellet og Stoltzekleiven. Foto: Roger Hardy / Samfoto
KALDT: Også i Bergen ventes det nå hele døgn med minusgrader. Utsikt over Bergen fra toppen av Sandviksfjellet og Stoltzekleiven. Foto: Roger Hardy / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergen satte i går en spesiell værrekord: Fredag var det nemlig to år siden sist vestlandshovedstaden hadde minusgrader i ett helt døgn.

Det har ikke skjedd siden 1975 ifølge Bergens Tidende, som først omtalte den spesielle rekorden.

 Nå ser været ut til å snu. Allerede i helga ventes målestokken å vise minusgrader igjen i hele døgn, for første gang siden 7.desember 2013.


- Det har vært korte perioder med temperaturer under minus, men aldri hele døgn. Det er snakk om en ganske lang periode, samtidig er Bergen en kystby, så det er ikke så uvanlig, sier meteorolog Mette Skjerdal ved Vervarslinga på Vestlandet. 

Kaldvær over hele landet Til uka er det imidlertid varslet kaldvær over hele landet. Det gjelder også Bergen, hvor minusgradene trolig kommer søndag. 

- Det ser ut til at rekorden ryker på 756 dager. Det kan komme ned i minus 5-6 grader mandag, mens det nå søndag blir bare 1-2 minusgrader. Likevel er jo ikke bergensere så veldig vant til dette været, ler Skjerdal.

Kaldværet ventes å holde seg i Bergen til i alle fall onsdag neste uke. Så begynner prognosene å sprike. Kanskje blir det minusgrader ennå lenger, men det er vanskelig å si i dag, ifølge Skjerdal.

- Noen prognoserer viser at vi går over null igjen, mens andre holder seg på minus, forklarer hun.

- Finn fram boblejakka Bergen slipper unna med høyere temperaturer enn mange andre steder i landet når sprengkulda kommer til Norge til uka.
Ifølge Meteorologisk Institutt er det vanskelig å si hvor lenge kulda varer.

-Du vil garantert se temperaturer minus under 10, og jeg utelukker ikke at det kan komme under minus 20 grader, og kanskje enda mer enn det, avhengig av hvordan skydekket blir.  Det gjelder hele landet, men særlig indre strøk helt fra Finnmark til Østlandet, sier meteorolog Kristian Gislefoss.

Allerede nå i helga blir det kaldere, og minusgradene holder seg gjennom hele neste uke. Så langt er det ingen bedring i sikte, ifølge meteorologen. 

- Det er bare å finne fram boblejakka, og gjerne også en ullgenser og varme sko også. Gummistøvlene kan pakkes bort, sier Gislefoss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media