I denne byen med 800 innbyggere er det 1000 ledige jobber. Nå lokker kommunen innflyttere med tomt og hus

Byen på New Zealand trenger sårt flere innbyggere.

HUS, TOMT OG JOBB: For å få flere innbyggere til den lille byen Kaitangata, har kommunen satt i gang en innflytterkampanje med et godt tilbud. Flytter du til Kaitangata får du jobb og hus og tomt for under 1,4 millioner norske kroner. Foto: Andrew Rutherford / Creative Commons
HUS, TOMT OG JOBB: For å få flere innbyggere til den lille byen Kaitangata, har kommunen satt i gang en innflytterkampanje med et godt tilbud. Flytter du til Kaitangata får du jobb og hus og tomt for under 1,4 millioner norske kroner. Foto: Andrew Rutherford / Creative Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Har du noen gang drømt om å bo og jobbe på New Zealand? Nå kan drømmene dine gå i oppfyllelse, og det for en rimelig penge.

Byen Kaitangata i Clutha kommune sør på New Zealand tilbyr nå potensielle innflyttere å kjøpe tomt og hus for i underkant av 1,4 millioner norske kroner. Kaitangata trenger nemlig sårt flere innbyggere.

I alt bor det 800 personer i den frodige småbyen, som ligger en ti minutter lang kjøretur fra kysten, men det er rundt 1000 ledige jobber. Og stillingene bør besettes snarest. Du får derfor også jobb med i flyttingen.

Kaitangata er nemlig et viktig industriknutepunkt i New Zealand, særlig i behandlingen av meieriprodukter, ifølge nettavisa SFGate.

Clutha ga ordføreren en sjanse

Og med 1000 ledige jobber, sier det seg selv at arbeidsløsheten er lav - også blant ungdom.

- Den er nede i to. Ikke to prosent, men to arbeidsløse ungdommer, sier ordfører Bryan Cadogan til The Guardian.

Han forteller også til den britiske avisa at han selv har hatt det vanskelig i arbeidsmarkedet en periode av livet sitt, og at det var Kaitangata og Clutha som ble hans redning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer