I denne e-posten blir ansatte i Den katolske kirke bedt om å endre datoer - for å sikre statsstøtte

Oppfordres til å tilbakedatere medlemskap av katolikker.

MEDLEMSJAKT: I Den katolske kirke foregår en intens opprydningsaksjon,. Feilaktige registrerte medlemmer må slettes, samtidig som kirka håper at så mange som mulig melder seg inn. Samtlige 79 000 registrerte siden 2010 er kontaktet. Så langt er 600 slettet. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
MEDLEMSJAKT: I Den katolske kirke foregår en intens opprydningsaksjon,. Feilaktige registrerte medlemmer må slettes, samtidig som kirka håper at så mange som mulig melder seg inn. Samtlige 79 000 registrerte siden 2010 er kontaktet. Så langt er 600 slettet. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå er Den katolske kirke i Norge i gang med et intenst oppryddingsarbeid: Kirka forsøker per brev og telefon å komme i kontakt med 79 000 personer som siden 2010 er registrert som medlemmer.  

Dette skjer etter at Dagbladet gjennom flere artikler har omtalt hvordan kirka har registrert intetanende personer som medlemmer.   I høst anførte biskop Bernt Eidsvig at det er en vesensforskjell mellom feilregistrerte personer som ikke er katolikker og personer som identifiserer seg som katolikker - men som likefullt havnet i medlemslista uten viten og samtykke.     

Kirka har imidlertid gitt uttrykk for at de retter seg etter Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som har slått fast: Ethvert medlem må aktivt melde seg inn selv, og personer uvitende registrert som katolikker kan ikke regnes som medlemmer av trossamfunnet.

Minner om tilbakedatering I en internt e-post Dagbladet har fått tilgang til, omtaler likevel en ansatt i Oslo katolske bispedømme registrering av «folk som allerede er katolikker». I e-posten, som gikk ut til alle menigheter, prester og en annen ansatt som er involvert i opprydningsarbeidet, heter det:   «Jeg minner om at det fortsatt er uhyre viktig å tilbakedatere startdato for medlemskap til før årsskiftet når vi registrerer folk som allerede er katolikker i systemet. Stikkdato for medlemskap i listen vi sender til Fylkesmannen er 1. januar. Hvis noen som alt er katolikker blir registrert med startdato 2. januar, komme de ikke med i årets tilskuddskjøring».    Dagbladet har vært i kontakt med den ansatte som skrev e-posten, men vedkommende vil ikke kommentere saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer