Vannproblemer på Askøy:

I denne familien har fem av seks blitt syke

Magesmerter, diaré og feber er blant symptomene flere titalls personer har fått merke, mest sannsynlig på grunn av vannet fra Kleppe vannverk i Askøy kommune.

FEM AV SEKS: Georg (6), Sakarias (11), mamma Birthe, Hector (10), pappa Sjur og Konrad (1). Hector er den eneste som ikke har blitt syk. Foto: Privat
FEM AV SEKS: Georg (6), Sakarias (11), mamma Birthe, Hector (10), pappa Sjur og Konrad (1). Hector er den eneste som ikke har blitt syk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag kom første melding om en rekke alvorlige sykdomstilfeller i Askøy kommune. Samme dag sendte kommunen ut melding til innbyggerne om å koke drikkevannet.

Vannkvaliteten har vært et stort tema for innbyggerne i kommunen de siste åra. Ti personer har siden januar i år kontaktet kommunen skriftlig med spørsmål knyttet til drikkevannsforsyningen eller kvaliteten på drikkevannet.

Sjur Breivik forteller til Dagbladet at fem av seks familiemedlemmer i deres husstand har blitt syke. Både han selv, barnas mor, og tre av barna har blitt syke. Det var Bergensavisen som omtalte saken først.

- Helt fryktelig

Det begynte på mandag, da deres 11 år gamle sønn våknet med magesmerter, feber og hodepine. Han ble hjemme fra skolen.

- Tirsdag morgen våknet jeg med veldig høy feber, magekramper og diaré. Så gikk det slag i slag.

I dag ble det kjent at en liten gutt (1) døde på sykehus onsdag. Kommunen opplyser at dette kan ha en sammenheng med et mulig smitteutbrudd i drikkevannet.

Breivik har selv en ettåring som har blitt syk.

- Det er jo helt fryktelig at noe sånt kan skje. Forholdsreglene for diaré er å drikke mer vann. Jeg har dårlig samvittighet for å ha pøst vann i ungene i dagevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer