I denne garasjen fant politiet 13 afghanere

«Noe av det verste vi har sett i Norge», sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til onsdag 3. april fant politiet tretten afghanere i en falleferdig garasje på Carl Berner i Oslo. To ble sluppet fri og 11 ble pågrepet.

Alle hadde opphold som flyktninger i Italia, opplyser utlendings- og forvaltningsseksjonen ved Oslo politidistrikt. Dagbladet har fått tilgang til bildene fra aksjonen.

Huseierne anmeldt Afghanerne ble pågrepet for brudd på utlendingsloven, smuglersigaretter, og dokumentforfalskning. I tillegg fant Oslo-politiet laptoper og mobiltelefoner som de mistenkte var tyvegods.

Utlendingsseksjonen opplyser at dette «er noe av de verste boforholdene vi på laget har sett i Norge». Det var ingen ventilasjon, og madrassene var råtnet på grunn av fukt. Brannvesenet deltok også i aksjonen og brannvesenet stengte stedet på grunn av brannfaren.

Huseierne ble anmeldt for å ha utnyttet utlendingenes sårbare situasjon.

Ble utvist Alle disse ble utvist fra Norge i minst 2 år. Alle uttransportert til Italia. Av de 11 så er 9 personer i ettertid blitt anmeldt for retur etter utvisning. Minst 9 av de er altså kommet tilbake minst en gang, opplyser Oslo-politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer