I denne hagen pågår skuddvekslingen med bombemannen

Skudd og eksplosjoner lyste opp scenen for den dramatiske pågripelsen som varte i nesten to timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen øverst i denne saken viser glimt av dramatikken som utspilte seg i de ellers rolige gatene i Watertown utenfor Boston i natt. Da portforbudet ble lettet i går kveld amerikansk tid brøt kaoset ut i byen som har 32 000 innbyggere.

En av dem hadde gått ut i hagen sin og oppdaget mannen hele USA lette etter. Han varslet myndighetene om at en blødende mann som kunne være 19-åringen Dzjokhar Tsarnajev, den overlevende i brødreparet som er de hovedmistenkte etter bombene som gikk av under Boston Marathon mandag.

Foran en samlet verdenspresse gikk politiet til aksjon. I videoen kan du se hvordan et mannsterkt team bestående av så vel FBI-agenter og SWAT-team som Boston-politiet selv.

Ny skuddveksling Klokka sju begynte skuddene å falle i hagen, ifølge flere medier. Dzjokhar og broren Tamerlan hadde vært i skuddveksling med politiet 26 timer tidligere. Mer enn 200 skudd ble avfyrt, og 26-åringen Tamerlan og en politibetjent ble drept. I natt innledet Dzjokhar en ny skuddveksling med politiet.

Reuters melder at politiet forsøkte å få 19-åringen til å overgi seg, uten å lykkes.

- Det ble vekslet skudd, sa Bostons politisjef Ed Davis.

David Procopio fra delstatspolitiet forteller at de brukte en robot til å trekke dekket av båten og avsløre at Tsarnajev lå der.

- Svekket av blodtap - Vi holdt også øye med ham med et varmesøkende kamera fra helikopteret vårt. Han var svekket av blodtap, mest trolig etter å ha blitt skadd kvelden før, sier Procopio.

Politiet gikk til aksjon bare en time etter at portforbudet var blitt hevet, skriver Huffington Post. Da hadde Boston vært en spøkelsesby som var lammet av jakten på bombemannen. Portforbudet gjorde at gatene var tomme, men de ble fylt opp av jublende folkemengder etter at Tsarnajev var pågrepet.

- Jeg er glad for at de tok ham. Jeg er glad for at de tok ham levende. Jeg vil vite hvorfor, sier Jeanette Harvey fra Watertown til AP.

Skuddvekslingen varte fra 19 til rundt 20.45. Ifølge Time kom denne beskjeden da ut på politisambandet:

- Den mistenkte er pågrepet.

20 skudd gikk av Jakten på de to bombemennene hadde da pågått i over fem døgn. Tre personer ble drept og rundt 170 såret av bombene som gikk av i målområdet til Boston Marathon. Den dramatiske jakten hadde også involvert flere skuddvekslinger og biljakter der det ble kastet eksplosiver ut av bilene.

CNN melder at mer enn 20 skudd gikk av før politiet til slutt kunne storme båten Dzjokhar lå skjult i og pågripe ham.

David Henneberry trekkes fram som en helt. Han skulle bare ut i hagen da han oppdaget blod på båten og en skjult terrorist.

- Det var da han ble en absolutt helt. I stedet for å være helt i øyeblikket og rope ned til det vi nå vet er den mistenkte, gjorde han det rette og ringte 911, sier stesønnen Robert Duffy til CNN.

19-åringen ligger nå på sykehus, voktet av tungt bevæpnet politi.