I denne kommunen har innbyggerne i gjennomsnitt 3 millioner kroner i formue

Har slått seg opp på fisk.

RIKE PÅ FISK: Frøyværingene kan i hovedsak takke fiskerinæringen for den akkumulerte rikdommen i kommunen. Her fiskeværet Titran. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
RIKE PÅ FISK: Frøyværingene kan i hovedsak takke fiskerinæringen for den akkumulerte rikdommen i kommunen. Her fiskeværet Titran. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er sjelden store og sentrale kommuner troner på toppen av lista over gjennomsnittlig formue når skatteopplysningene legges fram. Så også i år; på plass 1 og 2 ligger henholdsvis Frøya i Sør-Trøndelag og Austevoll i Hordaland - begge med rundt 5000 innbyggere.

Over 350 millionærer

I Frøya er den gjennomsnittlige formuen hele 3 millioner kroner. Bak dette tallet ligger, ifølge lokalavisa Frøya.no, at den lille kommunen har over 350 millonærer, hvorav over 120 har kommet til det siste året.

Og de rikeste er virkelig rike; Gustav Magnar Witzøe (23), arving i lakseimperiet Salmar, har hele 9,8 milliarder i formue.

Historien er påfallende lik i Austevoll. Også her har innbyggerne slått seg opp på fiskeri, og er i dag i toppsjiktet innen trålerfiske og oppdrett. I tillegg har kommunen bl.a. en lønnsom offshoreindustri. Gjennomsnittsformuen er 2,1 millioner kroner.

Etter Frøya og Austevoll kommer de folkerike Akershus-kommunene Asker og Bærum, og også Oslo kommer med på topp ti, med 964 000 kroner i gjennomsnittsformue.

Fattig i nord

I den andre enden av lista finner vi gjengangeren Verran i Nord-Trøndelag, der gjennomsnittlig formue bare er 255 000 kroner. På plassene over finner vi Gamvik (Finnmark, 261 000), Torsken (Troms, 265 000) og Hasvik (Finnmark, 279 000).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.