OVER 100: I den lille italienske landsbyen Acciaroli bor det omlag 700 personer. Ved siste telling var 81 av disse mer enn 100 år gamle.  Foto: Google Maps
OVER 100: I den lille italienske landsbyen Acciaroli bor det omlag 700 personer. Ved siste telling var 81 av disse mer enn 100 år gamle.  Foto: Google MapsVis mer

Ny forskning:

I denne landsbyen er mer enn ti prosent over 100 år gamle. Nå avsløres hemmeligheten

- Det virker å være en voldsom seksuell aktivitet blant de eldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I uminnelige tider har jakten på evig liv vært en kilde til fascinasjon.

Noen endelig løsning på en av historiens største myter, er neppe rett rundt hjørnet, men likevel er det enkelte som virker å være nærmere enn andre.

I den lille italienske landsbyen Acciaroli bor det omlag 700 personer. Ved siste telling var 81 av disse mer enn 100 år gamle.

Mandag offentliggjorde forskere deler av hva som gjør at stedets innbyggere lever så lange liv.

Hormon

I rapporten, som omtales av blant annet nyhetsbyrået AFP, heter det at løsningen kan være veldig lavt innhold av hormonet adrenomedullin.

Det faktum at innbyggerne har et såpass lavt nivå av hormonet, gjør at blodårene deres ikke «forfaller» på samme måte som hos eldre andre steder. Hos enkelte var kapillærene (tynne blodårer) som hos en person i 20-årene.

Forskerne, som kommer fra universiteter i Roma og San Diego, understreker samtidig at det er behov for ytterligere studier.

Sex?

I tillegg til blodprøver, ble det også gjennomført en rekke andre tester. Alt for å finne ut om det er kostholdet eller livsstilen som er med på å forlenge livene til de som bor i Acciaroli.

Innbyggerne spiser rosmarin hver dag, og det er også ting som tyder på at de holder seg aktive med fisking, gåturer og hagearbeid lengre enn det som er vanlig.

Før mandagens uttalelse pekte også Alan S. Maisel, som er en av forskerne, på en annen ingrediens for et langt og lykkelig liv.

- Det virker å være en voldsom seksuell aktivitet blant de eldre. Kanskje det er grunnen til at de lever så lenge.