I denne leiren står flyktninger i kø for å dra tilbake til Syria

Over 120 000 syriske flyktninger har dratt fra leiren Zaatari og tilbake til Syria.

600 FOTBALLBANER STOR:  På sitt største rommet Zaatari-leiren på grensa til Syria 120 000 syrere på flukt. Nå er det nede i 80 000, fordi FN har bygd noen nye leirer. Av de 430 000 flyktningene som har kommet hit siden 2012, har 120 000 av dem valgt å reise tilbake til Syria. Syriske flyktninger får ikke jobbe i Jordan og det er vanskelig å finne et livsgrunnlag. Foto: Mandel Ngan / AFP Photo / NTB Scanpix
600 FOTBALLBANER STOR: På sitt største rommet Zaatari-leiren på grensa til Syria 120 000 syrere på flukt. Nå er det nede i 80 000, fordi FN har bygd noen nye leirer. Av de 430 000 flyktningene som har kommet hit siden 2012, har 120 000 av dem valgt å reise tilbake til Syria. Syriske flyktninger får ikke jobbe i Jordan og det er vanskelig å finne et livsgrunnlag. Foto: Mandel Ngan / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZAATARI, JORDAN (Dagbladet): Ayas (17) far ble sendt tilbake med tvang.

- Livet i Zaatari er som et fengsel. De ødelegger psyken vår, sier Aya Mohammad (17).

Rundt henne står støvete containere tett i tett, befolket av 80 000 syrere på flukt. Like etter borgerkrigen i Syria startet, dukket det opp noen telt i ørkenen her. Folk som bare skulle en kjapp tur over grensa til Jordan, mens de ventet på at opptøyene skulle ta slutt. Nå raser krigen i Syria for femte år, og leiren har blitt 600 fotballbaner stor.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer