Coronaviruset:

I det blå når svenskegrensa åpner

Det kan gå både uker og måneder før regjeringen bestemmer seg for å lempe på grensekontrollen mot Sverige, sier helseminister Bent Høie (H).

KAN DRØYE: Det kan drøye ennå en god stund før karanteneplikten ved å krysse grensa fra Sverige til Norge oppheves, ifølge helseminister Bent Høie (H). Nordmenn med hytter i Sverige har nå startet en underskriftskampanje for å slippe karantenen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAN DRØYE: Det kan drøye ennå en god stund før karanteneplikten ved å krysse grensa fra Sverige til Norge oppheves, ifølge helseminister Bent Høie (H). Nordmenn med hytter i Sverige har nå startet en underskriftskampanje for å slippe karantenen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er en av de vanskeligste tingene og veldig vanskelig å si noe om nå. Vi kommer ikke med noe svar i denne uka i alle fall, sier Høie til NTB.

- Det tryggeste er å planlegge for ferie i Norge, slår han fast.

Coronasituasjonen medfører at de fleste som krysser grensa fra Sverige, må i karantene i 14 dager. Hvor lang tid det kan gå før karanteneplikten oppheves, er umulig å si nå, sier Høie.

- Dette er også et spørsmål som landene må samarbeide om, framholder han.

Kampanje for oppmyking

Karanteneplikten ergrer mange av de rundt 12.000 nordmennene som har hytte i Sverige. Nå ber mange av dem om en oppmykning av reglene.

En underskriftskampanje om å tillate bruk av hytter i Sverige og Finland på visse betingelser har på kort tid samlet over 1.400 underskrifter, skriver NRK.

- Responsen har vært over all forventning, og fortsatt kommer det flere. Vi vil overlevere underskriftene til regjeringen og Folkehelseinstituttet mot slutten av uka, sier Siri Jetzel, som startet underskriftskampanjen.

Frankrike letter

Mandag ble det også kjent at Frankrike letter på karantenekravene fra innreisende fra EU, Schengen-landene og Storbritannia, og at Tyskland gradvis skal åpne grensen mot Danmark fra 15. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer