- I det han åpna bildøra, eksplodert gassflaska

Mann skadd i gasseksplosjon i Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 50-årene er alvorlig skadet etter at en propanflaske eksploderte da han kjørte i Rennebu i Sør-Trøndelag i ettermiddag.

- Det jeg har fått opplyst fra stedet, er at sikkerhetsventilen på propanflaska gikk av. I det mannen åpnet bildøra for å komme seg ut, eksploderte flaska, sier Ann Kristin Øye, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

- Mannen fikk brannskader, og ble til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse, sier Øye.

Sykehuset opplyser mandag kveld at 50-åringen har moderate skader og at tilstanden er stabil, melder NTB.

KRAFTIG EKSPLOSJON: Ifølge politiet gikk sikkerhetsventilen av. Da mannen åpnet døra for å komme seg ut, eksploderte flaska. Alle foto: Henrik Sundgård
ALVORLIG SKADET: Mannen fikk brannskader, men klarte selv å komme seg til et gårdsbruk, ifølge politiet. Alle foto: Henrik Sundgård
EKSPLODERTE: Politiet sier det er for tidlig å si noe om årsaken.
TOTALSKADD: Bilen fikk store skader.

Bilen er tilsynelatende totalskadd. Mannen var ifølge politiet på vei fra boligen sin for å bytte ut gassflaska da ulykka skjedde.

- Det er litt for tidlig å si noe om årsaken, sier operasjonslederen.

Politiet fikk melding om saken kl. 17.08. Mannen hadde da klart å komme seg bort til et gårdsbruk og varslet om ulykken.

Det oppstod en kraftig brann etter eksplosjonen, men brannvesen fikk slukket brannen uten at den spredde seg, melder Adresseavisen.