- I det jeg snur meg hører jeg at det smeller kraftig

24-åring gikk inn feil dør i bygård i Oslo. Tittet rett inn i munningen på skytevåpen. Så smalt det.

SKYTEDRAMA: - Jeg sto kanskje tre meter unna, og så rett inn i munningen på et skytevåpen. Jeg ble fryktelig overraska over at han sto der og siktet på meg. Det var bare én ting å gjøre og det var å springe, forteller 24-åringen til Dagbladet. Foto. Benjamin A. Ward / Dagbladet
SKYTEDRAMA: - Jeg sto kanskje tre meter unna, og så rett inn i munningen på et skytevåpen. Jeg ble fryktelig overraska over at han sto der og siktet på meg. Det var bare én ting å gjøre og det var å springe, forteller 24-åringen til Dagbladet. Foto. Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet har snakket med  mannen (24) som ble skutt etter i en oppgang i en bygård nedenfor St.Hanshaugen i Oslo i ettermiddag:

- Jeg skulle besøke noen kompiser, og kom inn i oppgangen da noen andre var på vei ut. Jeg var ikke sikker på hvilken leilighet og etasje de bodde i, og gikk for langt opp. Jeg gikk tydeligvis inn i feil leilighet. Da jeg kom rett innenfor skjønte jeg at jeg var på feil sted og lukket døra bak meg.

Mannen i tjueåra som ønsker å være anonym, forteller at det bare gikk noen sekunder før en mann i førtiårene kom ut etter ham på gangen:

- Han sa at jeg ikke kunne gå rundt og kjenne på dørene. Så gikk han inn og lukket døra bak seg. I det jeg var på vei nedover kommer han ut og sikter på meg med et våpen.

- Jeg sto kanskje tre meter unna, og så rett inn i munningen på et skytevåpen. Jeg ble fryktelig overraska over at han sto der og siktet på meg med en gunner. Det var bare én ting å gjøre og det var å springe. Da jeg snur meg nedover hører jeg at det smeller kraftig. Jeg fortsetter å løpe nedover trappa. Noen etasjer under blir jeg møtt av en av kompisene mine, og søker tilflukt inne hos ham.

Bevæpnet politi Vel inne i leiligheten, ringer 24-åringen 113. Kort tid etter er oppgangen full av bevæpnet politi, med skjold og hjelmer. De sprenger seg inn i leiligheten der mannen som har skutt holder til, med en rambukk. Politiet pågriper to menn inne i leiligheten.

Ifølge operasjonsleder i oslopolitiet ble en norsk mann i tredveårene og en norsk mann i førtiårene pågrepet. En av disse skal nå ifølge oslopolitiet være sluppet ut igjen.

SKYTEDRAMA: Store bevæpnede politistyrker med hjelmer og skjold rykket ut til skyteepisoden i Casparis gate i Oslo i ettermiddag. Foto: Privat
SKYTEDRAMA: Store bevæpnede politistyrker med hjelmer og skjold rykket ut til skyteepisoden i Casparis gate i Oslo i ettermiddag. Foto: Privat Vis mer

Dagbladet møter 24-åringen bare timer etter skytedramaet. Han virker fortsatt oppskaket.

- Dette er noe av det jævligste jeg har vært med på. Men alt skjedde så fort. Nå er jeg bare utrolig glad for at jeg kan gå og ta en øl med kompisene mine, forteller, 24-åringen lettet.

Politiet kan så langt ikke si noe om hva slags våpen som ble brukt.

- Det så ut som en revolver. Med et rundt løp, og det var et voldsomt smell. Jeg her selv skutt med Glock i militæret, og vet hvordan det låter, men det er vanskelig å si om det var et skarpt skudd eller ikke, forteller 24-åringen til Dagbladet.

BESLAG: En politibetjent tar med seg noe som likner hasjplanter fra leiligheten det ble avfyrt skudd i Casparisgate 2 i Oslo. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BESLAG: En politibetjent tar med seg noe som likner hasjplanter fra leiligheten det ble avfyrt skudd i Casparisgate 2 i Oslo. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer