BRANN I POLITIBIL: I 03-tiden natt til 5. desember ble det rapportert om en påtent politibil ved Youngstorget i Oslo. Stephan er dørvakt like ved. Han prøvde å slukke brannen, men havnet i stedet på sykehus med røykskader. Video: Stephan. Vis mer

I det Stephan (28) var på vei hjem fra jobb i natt, så han politibilen i full fyr

Politiet har ingen mistenkte i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var mye røyk i gata, og det luktet brent maling. Først trodde jeg det var fra nabobygningen, men så så jeg at politibilen sto i flammer, sier Stephan (28) til Dagbladet.

I 03-tida i natt fikk Oslo politidistrikt melding om at en politibil brant. Først trodde politiet at det var en teknisk feil i motoren, men ikke lenge etterpå fant de en bensinkanne.

Én av politiets teorier er at noen kan ha forsøkt å tenne på bilen.

I FLAMMER: Politiet trodde det var en teknisk feil, men så fant de en bensinkanne ikke langt unna. Foto: Stephan
I FLAMMER: Politiet trodde det var en teknisk feil, men så fant de en bensinkanne ikke langt unna. Foto: Stephan Vis mer

Stephan (28) jobber som dørvakt på Kulturhuset, et utested ved Youngstorget i Oslo. Da han og en kollega var på vei for å ta bussen hjem, oppdaget de politibilen som sto i brann.

Se flammehavet i toppen av saken

28-åringen forteller at de løp inn på Kulturhuset igjen for å hente brannslokningsapparater.

- Vi var veldig opptatt av å få brannen slukket, og den sluknet, men etter fire til fem minutter tok bilen fyr igjen, sier Stephan og fortsetter:

- Det gikk skikkelig dårlig.

Besvimte

Etter at brannvesenet og politiet kom på stedet, fikk dørvaktene endelig gå til bussen for å reise hjem etter en uvanlig vakt på jobb.

Men Stephan kom ikke så langt som til bussen engang, før kroppen hans fikk fikk en reaksjon på all røyken.

28-åringen forteller at han svimte av, og da han kom til selv igjen kastet han opp. Dørvakta sier at kollegaen ringte ambulanse og etter et par timer på legevakt, ble han innlagt på Diakonhjemmet sykehus med røykskader.

- Formen er fremdeles dårlig, med blant annet smerter i brystet. Jeg regner med at jeg må være her til i morgen, sier Stephan.

- Var det kjipt å havne på sykehus, etter at du prøvde å slokke politibilen?

- Nei, det er ikke kjipt å gjøre noe bra for politiet. De har vært på besøk med blomster. Det var hyggelig.

Ingen mistenkte

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Politiadvokat i saken, Kristin Ingeborg Rusdal, sier til Dagbladet at de har snakket med krimteknikere om hvilke undersøkelser som skal gjøres.

- Blant annet skal det gjøres elektrotekniske undersøkelser, som elektrofaglige sakkyndige i Kripos skal utføre. Det skal gjøres for å finne ut om det kan ha vært en teknisk svikt i bilen, sier Rusdal.

En annen teori er at den kan ha blitt påtent, siden politiet fant en bensinkanne ved bilen i natt.

- Det er for tidlig å bare jobbe med én teori. Det er et interessant spor, men det er ikke 100 prosent sikkert at den ble påtent. Vi må gjøre noen tekniske undersøkelser først, sier Rusdal, og sier de har tatt prøver av bensinkannen.

Politiet jobber nå med å skaffe seg oversikt over hvor det kan være aktuelt å hente videoovervåkning.