I Detroit dropper 3 av 4 ut av grunnskolen

- Vi snakker om en nasjonal krise, sier rektor Andrea Ayler til Dagbladet.no.

FRAMGANG: - Jeg kom hit i fjor sommer fordi jeg ikke klarte 7. klasse. Nå har jeg avansert til 9. klasse, forteller Makia (15). Her sammen med skolevenninnene Leerra, Iieera og Janiece på 15. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
FRAMGANG: - Jeg kom hit i fjor sommer fordi jeg ikke klarte 7. klasse. Nå har jeg avansert til 9. klasse, forteller Makia (15). Her sammen med skolevenninnene Leerra, Iieera og Janiece på 15. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DETROIT/MICHIGAN (Dagbladet.no): I byen der ordføreren sitter fengslet, der nasjonens bilindustri vakler og hus selges for hundrelapper, er det bare én av fire som fullfører grunnskolen.- Dette problemet gjelder ikke bare Detroit. Vi snakker om en nasjonal krise, sier rektor Andrea F. Ayler ved West Side Academy.

Hun driver en offentlig skole med et alternativt undervisningsopplegg for de elevene som alle andre har gitt opp.Fulle av sinneBak høye gjerder og innenfor veggene på den 102 år gamle bygningen har den høyreiste og energiske kvinnen ansvaret for rundt 600 elever og en stab på 23 lærere.

Hit kommer elever fra hele Detroit, de som ikke har bestått fag og er i ferd med å falle fra, de som ikke klarer å tilpasse seg vanlig klasseromsundervisning og som har en tendens til å bruke knyttneven mer enn hodet.

Mange av elevene - hvis ikke alle - kommer fra en vanskelig bakgrunn. Andelen fattige er over 90 prosent.- Du ser det best når disse barna kommer til 9.klasse, når de er sånn 16-17 år gamle. Da er de så fulle av sinne. Og det er gjerne i denne alderen de finner ut at skolen ikke er noe å satse på, sier Ayler til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer