IKKE DØ: Inne i dette bygget er det forbudt å dø, siden det er regnet som et kongelig bygg.    Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE DØ: Inne i dette bygget er det forbudt å dø, siden det er regnet som et kongelig bygg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

I dette bygget er det forbudt å dø

Ut og reise? Her er de sprøeste reglene du kan komme over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange av oss har kommet over ukjente lover og regler i utlandet - og alle er kanskje ikke nøye nok med å lese guideboka på forhånd.

Denne lista viser noen av de aller mest obskure reglene du kan komme borti.

• Ikke sykle i bassenget
Om du er på besøk i varme California kan det være fint med en dukkert, men det er strengt forbudt å ta med deg sykkelen, ihvertfall om du er i Baldwin Park, ifølge Expressen.

• Ikke dø i parlamentet
Om du noen gang besøker det britiske parlamentet er det en fordel å la være å dø. Det er det kanskje uansett, men det er det faktisk ulovlig. Blir du oppfattet som syk av vekterne kan du risikere å bli fulgt ut - de som dør har nemlig teknisk sett rett på statlig begravelse. I 2008 ble denne loven kåret til den best absurde i Storbritannia, etterfulgt av loven som betegnet deg som forræder dersom du satte et frimerke med monarkens hode oppned på et frimerke.

• Barnet må ha normal frisyre
I Mesquite i Texas er det forbudt for barn å ha «uvanlige» frisyrer.

• Vil du leie bil? Glem det!
I Bermuda kan du glemme å leie bil om du ikke bor der selv. Turister har nemlig ikke lov å kjøre. Med 300 000 besøkende i året ville trolig trafikken ha stått bom stille, i tillegg kunne øyas taxinæring ha gått konkurs. Fram til 1946 var det totaltforbud mot biler.

• Forbud mot å kile en kvinne med fjærkosten
I Maine i New England er det visstnok ulovlig for menn å kile en kvinne under haka med en fjærkost, ifølge Huffington Post.

• Påbudt å låne bort toalettet
Må du på do i Skottland? Ikke noe problem, for her er alle påbudt å låne bort toalettet om noen banker på døra og ønsker å bruke toalettet.

• Kriminelle får ikke ha skuddsikker vest
I New Jersey er det ulovlig for kriminelle å være ikledd skuddsikker vest. Dersom du er tidligere dømt eller begår en kriminelle handling og har på skuddsikker vest kan du bli tiltalt for dette.

• Gynekolog i speilet
I Bahrain kan en mannlig doktor bare undersøke underlivet til en kvinne gjennom refleksjonen av et speil.