IS

I dette hemmelige fengselet sitter det tusen IS-fanger. 
Her snakker tre av dem ut

- Alt jeg gjorde, var galt. 

EKSKLUSIVT FRA CNN: På innsida av et fengsel i Nord- Irak, sitter det tusen fanger, alle beskyldt for å være tilknyttet terrorgruppa IS. Her møter vi tre av dem, som ikke lenger vil assosieres med IS. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En angrende Abdelrahman al Azy (23) er en av tre tidligere IS-medlemmer som snakker ut fra innsida av et kurdisk-styrt fengsel, som ligger på skjult adresse i Nord-Irak.

CNN fikk eksklusive intervjuer med mennene. Alle innrømmer at hadde en rolle i IS' angrep mot den irakiske byen Kirkuk i oktober.

96 personer døde i angrepet, og det ble ansett som et forsøk på en distraksjon fra slaget om Mosul. De tre mennene spilte ulike roller og hadde ulike bånd til terrororganisasjonen.

- Ikke-muslimer bør bli drept

Det er ett år siden al-Azy sverget troskap til IS' selverklærte kalif Abu Bakr al- Baghdadi. Som en innbygger av den kurdiske byen Kirkuk fikk han ansvaret for å levere betaling til IS-medlemmer og deres familier.

Al-Azy forteller at han jobbet for IS i rundt ett år før han ble anholdt. Han anser seg fremdeles som en disiplinert muslim.

- Jeg trodde på kalifatet og jeg trodde på IS. De sa at de som ikke gjorde dette ikke var muslimer. Det overbeviste meg, forteller al- Azy fra fengselet.

Se de sterke bildene og intervjuene i videoen øverst i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer