KVINNEUNDERSKUDD: Resultatet av ettbarnspolitikken er at det mangler 50 millioner kvinner i det kinesiske samfunnet. En bar i Nanjing tilbyr kundene sine å slå løs på betjeningen for å få ut aggresjonen. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX.
KVINNEUNDERSKUDD: Resultatet av ettbarnspolitikken er at det mangler 50 millioner kvinner i det kinesiske samfunnet. En bar i Nanjing tilbyr kundene sine å slå løs på betjeningen for å få ut aggresjonen. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX.Vis mer

I dette landet må 50 000 000 menn slåss om kvinnene

Ofre for en kynisk politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kinesiske ettbarnspolitikken fører med seg et overskudd på menn tilsvarende ti ganger norges befolkning.

I flere tiår har guttene vært det mest ettertraktede for nybakte foreldre i Kina. Gjennom systematiske aborter og bortvelgelse av jenterbarn begynner skjevfordelingen som er avlet fram i Kina å vise sitt sanne ansikt.

Resultat: Opp mot 50 millioner ungkarer. Eller man kan si at det mangler 50 millioner kvinner.

Ettbarnspolitikken som ble innført i 1978 har vært med på å forsterke et vanlig fenomen i mange asiatiske land, nemlig et stort overskudd av menn. Nå fødes det omkring 120 gutter for hver 100 jenter. I de verste områdene er tallene mye høyere, skriver theatlantic.com.

Dette fører til en generasjon menn som har store problemer med å finne seg en kvinnelig livsledsager. Menn over 30 år som ennå ikke er gift kalles for «leftovers» eller «rester».

Forskere ved Zhejiang University har gjennom intervjuer konkludert med at mennene har blitt bitre, ensome og tiltaksløse. I sine studier oppdaget de flere byer uten en eneste singel kvinne - alle var gift.

Seksuell frustrasjon Dette førte igjen til en rekke menn med seksuell frustrasjon som ble sosialt stigmatisert av de andre innbyggerne. Resultatet er en gruppe menn som drikker, slåss, driver med gambling og kjøper sex jevnlig av prostituerte.

- Jeg blir veldig ensom. Ingen bryr seg om meg og det er ingen jeg kan snakke med når jeg kommer hjem etter jobb. Av og til drikker jeg med så full at jeg spyr, sier en 36 årig som var med i undersøkelsen.

Disse mennene vil slite med å gifte seg, og de vil også ha store vanskeligheter med å ta seg av en foreldregenerasjon som er lysår unna enerom på gamlehjemmet. I Kina forventes det at barna skal forsørge foreldrene når de blir gamle og ute av stand til å forsørge seg selv.
Eldrebølge Mens det i dag er ni personer i arbeid for hver kineser over 60 år, vil dette tallet synke til 2,5 innen 2050. Samtidig viser FNs beregninger at antall personer over 60 år vil øke fra 11 til 31 prosent i samme periode.

Allerede i 2020 vil 20 prosent av unge menn ikke kunne finne make, i følge det kinesiske vitenskapsakademiet. Det vil være 40-50 millioner flere menn enn kvinner i aldersgruppen over 29 år. I 2040 øker andelen til 30 prosent.