Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I did it my way

Slobodan Milosevic har sin egen spesielle favoritt i CD-spilleren på cella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden han ble fengslet ifjor har Slobodan Milosevic hørt på Frank Sinatras berømte hit «I did it my way» på cella i Den Haag, melder Reuters.

Den tidligere jugoslaviske presidenten har hatt god tid til å reflektere over det statusskiftet han har gjennomgått. Fra å spise kirsebær og drikke edlere sprit med de store, er tidsfordrivet nå begrenset til å spille kort med medfanger i et fellesrom i fengselet han sitter i.

Milosevic er tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten i Kroatia, Bosnia og Kosovo på 90-tallet, men er blitt beskrevet som en mønsterfange av fengselsstyret i Den Haag. Dette til tross for at han ga et uautorisert TV-intervju med amerikanske Fox News.

- Han er en mønsterfange. Jeg kan ikke klage. Jeg skulle ønske noen av de andre fulgte hans eksempel, sier fengselsdirektøren Tim McFadden til en britisk avis.

Milosevic har rukket å bli seksti år i løpet av de syv månedene han har sittet innesperret. Den daglige rutinen består i å se på nyhetene fra BBC's World Service, høre Frank Sinatra og Celine Dion på CD-spilleren i cella, og de daglige besøkene fra hans trofaste kone Mirjana Mirkovic.

Rettssaken mot Milosevic starter på tirsdag, og han har nektet å få advokatbistand i retten. Milosevic anerkjenner ikke den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Den Haag, og skal representere seg selv under rettssaken.

TILTALT FOR FOLKEMORD: Tirsdag startet rettssaken mot Slobodfan Milosevic i Haag.
Hele Norges coronakart