Boligprisene i Bodø (med Fauske) har steget med hele 8,2 prosent siden nyttår. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
Boligprisene i Bodø (med Fauske) har steget med hele 8,2 prosent siden nyttår. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

I disse fem byene i Norge har boligprisene aldri vært høyere

Med en oppgang i boligprisene i Norge på 4,4 prosent siden nyttår satte flere byer ny rekord i februar. Stavanger henger fremdeles etter resten av landet.

(Hegnar.no): Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi, som ble lagt fram tidligere i uka, viste at boligprisene steg med 0,5 prosent i februar. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret.

Etter oppgangen siden nyttår ligger boligprisene i Norge i snitt da bare 0,3 prosent under den tidligere rekorden, som ifølge statistikken til Eiendom Norge er fra mai 2018.

Bodø og Tromsø i tet i år

Den sterkeste prisoppgangen i år hadde i Nord-Norge, og i Bodø og Tromsø har boligprisene steget med henholdsvis 8,2 og 7,8 prosent siden nyttår - til ny all-time high i begge byene.

De to byene i Nord-Norge var imidlertid ikke alene om å sette ny rekord i februar. Boligprisene i Tønsberg med Færder, Fredrikstad/Sarpsborg og i Asker/Bærum har heller aldri vært høyere enn i februar.

I Drammen med omegn lå boligprisene i februar dessuten bare helt marginalt under rekorden fra mai 2018, og det samme gjelder for Hamar med Stange. Og det er ikke langt opp til ny rekord i Oslo eller Porsgrunn/Skien heller.

Opp i Oslo - ned i Stavanger

Oslo er for øvrig den byen med sterkest oppgang i boligprisene siden Eiendom Norge startet målingene sine i januar 2003 - opp hele 204,6 prosent. Nærmest kommer Drammen med omegn, Tromsø med omegn og Bodø med Fauske.

I den motsatte enden henger Stavanger med omegn fortsatt etter, og her ligger boligprisene fremdeles langt under rekorden fra april 2013.

Stavanger hadde en sterk januar, med en oppgang på 2,8 prosent, mot landssnittet på 2,7 prosent, men i februar var det tilbake til det som har vært regelen de siste åra, med en nedgang på 1,1 prosent.

Stavanger har utmerket seg negativt i mange år og er ned 8,1 prosent de siste fem åra, viser boligprisstatistikken til Eiendom Norge. Siden toppen i april 2013 har boligprisene i Stavanger falt med 12,6 prosent.

Til sammenlikning har boligprisene i Oslo, som er det andre ytterpunktet, steget med 50 prosent de siste fem åra. Og i hele landet har boligprisene i snitt steget med 29,5 prosent.

ATH= All Time High. Datakilde: Eiendom Norge
ATH= All Time High. Datakilde: Eiendom Norge Vis mer

Fortsatt tungt i sør

Stavanger er også den eneste byen med nedgang i boligprisene de siste 12 månedene. Oppgangen siden 2003 er imidlertid på 153,8 prosent, mens snittet for hele landet er på 164,4 prosent i samme tidsrom.

Boligene i Stavanger gikk også i snitt 2,3 prosent under takst og det tok i tillegg 88 dager i snitt å få solgt en bolig i Stavanger i februar. Det siste var likevel en klar forbedring fra januar, da formidlingstida var 104 dager.

Bare en by og et område hadde likevel lengre formidlingstid i februar; Kristiansand med 99 dager og Agder og Rogaland med 120 dager i snitt.

For hele Norge var gjennomsnittlig formidlingstid i februar 61 dager, mens det i Oslo var 30 dager og i Fredrikstad/Sarpsborg bare 28 dager.

Flere økonominyheter

- Det kan vi ta et hvilket som helst veddemål på
Høyner i Norwegian, men fjerner kursmålet

Er kvinner eller menn best i aksjemarkedet?