I disse tre bydelene er innvandrere nå i flertall

Carl I. Hagen (Frp) frykter geografiske «parallellsamfunn» i hovedstaden.

FLERTALL: Andelen som av SSB defineres som innvandrerbefolkning er skeivt fordelt mellom bydelene i Oslo, og i noen få bor det flere personer med innvandrerbakgrunn enn etniske nordmenn. Bildet er fra Stovner t-banestasjon.   Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FLERTALL: Andelen som av SSB defineres som innvandrerbefolkning er skeivt fordelt mellom bydelene i Oslo, og i noen få bor det flere personer med innvandrerbakgrunn enn etniske nordmenn. Bildet er fra Stovner t-banestasjon. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 2012 var året da en bydel i Oslo, Søndre Nordstrand, for første gang hadde en befolkning hvor et flertall hadde innvandrerbakgrunn. 

Nå er andelen personer med innvandrerbakgrunn over femti prosent også i bydelene Stovner og Alna — og 2015-tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at Grorud er hakk i hæl.

Veksten i andel innvandrere er dessuten sterkest i disse fire bydelene som allerede har flest. På de siste fem årene har andelen i Stovner økt med 9,1 prosentpoeng. Til sammenligning økte andelen i bydel Nordre Aker med 1,5 prosentpoeng.Det bekymrer Frp-nestor og Oslo-politiker Carl I. Hagen.

- Hvis denne tendensen fortsetter vil det være bydeler hvor det til slutt ikke bor etnisk norske, og da får vi en enda sterkere segregert by med muligheter til parallellsamfunn ikke bare når det gjelder kultur og verdier, men også geografisk, sier Hagen, med klar referanse til partikollegas Mazyar Keshvaris utspill i Klassekampen om parallellsamfunn blant innvandrere.

Etter terrorangrepene i Paris og Belgia er den fattige bydelen Molenbeek i Brussel blitt omtalt av flere aviser som et «terrorreir» som fremmer radikaliserte muslimer uten nødvendig kontakt med andre deler av samfunnet, men PST og Kripos har avvist at slike parallellsamfunn finnes i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer